Reychela

  • Kleur: Oranje
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit was de vroegste paprika (in een jaar met andere vroege rassen als Gypsy Baron, Mystic en Violgo). Dat zegt ook niet alles want ik geef toe dat na die eerste extra vroege rijpe paprika het wel een maand duurde voor ook de tweede paprika rijpte. Daarna ging het sneller maar die ene vroege paprika kan dus ook toeval zijn geweest (of de tweede latere rijpe paprika door droogte of andere bijzonderheden zo lang op zich liet wachten).

Oftewel: ook nu moet ik weer een tweede keer zaaien om er een duidelijkere mening over te hebben. En dat is geen straf, want deze paprika is (maar ik geef toe dat je er van moet houden) prachtig. Ik noem de rijpe kleur ‘bijna psychedelisch’, Ruud noemde het ‘onbestendig’ 🙂

Onrijp is de kleur van de paprika diep donkerpaars, bijna tegen het zwarte aan. De smaak is dan extra kruidig, met een pittig bittertje waar je van moet houden. Bij rijping wordt de kleur geeloranje, met soms nog wat restjes paarszwart en af en toe ook nog een vleugje rozerood (zie laatste foto). De smaak is dan lekker friszoet, sappig en knapperig.

De paprika’s zijn behoorlijk groot en langwerpig van vorm (ongeveer 15 tot 18 centimeter lang). Ik had slechts 1 plant dus de opbrengst is wat lastig in te schatten (omdat ze ook nog zo vroeg maar daarna juist laat was) maar ook gezien het flinke formaat vond ik de opbrengst zeker niet slecht te noemen. De volgende keer dat ik haar teel ga ik wat meer planten zetten; want het zijn lekkere paprika’s, en lekker groot ook (handig voor roerbak, stoven, soep maar ook heel leuk om te vullen, roosteren en ontvellen, etc.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief