Titan

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig, zoet, fris, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Laat

Nog een reus. Zie bijvoorbeeld ook bij Giant Aconcagua, Yellow Monster en Funtik. Op de foto hieronder zie je een paar verschillende paprika´s, zodat ik een beetje duidelijk aan kon geven hoe groot ze is. Links zie de de Giant Aconcagua, daarna 2 paprika´s, de bovenste is de Earliest Red en de onderste is de Amanda. En dan zijn de 2 rechtse paprika´s van het ras Titan.

 

Groot hè!! Doet niet onder voor de Giant Aconcagua, maar is toch duidelijk anders, glanzender, meer gedeukt, donkerder rood. De onrijpe kleur is ook donkerder groen dan het lichte groen van de Giant Aconcagua.

De planten werden zo’n 80 centimeter groot en dat was natuurlijk nodig, om zulke grote vruchten te kunnen maken en dragen. Wel opbinden aan een stok hoor, het zou zonde zijn als er een tak knakt omdat een paprika te zwaar wordt.

De paprika’s rijpen dus van donkergroen naar donkerrood, en de smaak verandert bij rijping van kruidig en lichtbitter naar zachtzoet, sappig en fris. Medium dikwandig tot dikwandig.

Ik kon in de kas in de derde week van augustus de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas.

De opbrengst was prima (zie onderste foto).

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief