Marta Polka

  • Herkomst: Duitsland
  • Kleur: Oranje
  • Smaak: Zoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit was een paprika die het ondanks slechte omstandigheden (wateroverlast en een mol) toch goed deed. Ze stond vooraan in de kas, en had daardoor net wat minder last van genoemde ellende. Helaas vonden de slakken haar wel erg lekker, je kunt op de foto’s de gaatjes in de paprika’s zien. En dan zijn de paprika’s rondom de gaatjes nog prima eetbaar maar helaas zorgt het ervoor dat de zaden vaak al voor het rijpen gaan schimmelen en soms ook een deel van de binnenwand van de paprika.

Jammer, want ze is een erg leuke paprika, ze lijkt wel wat op paprika Cueño: middelgroot van formaat (iets kleiner dan de Cueño) en dikwandig. De smaak is prima: lekker fruitig, zoet en sappig.

De paprika’s rijpen van groen naar oranje en de opbrengst is prima (zie de foto’s van de planten). Ik ga haar zelf zeker vaker telen, want ze was echt één van de beste en lekkerste paprika’s van het jaar waarin ik haar teelde.

Ik kon in de 2e week van augustus de eerste rijpe paprika oogsten. Wellicht heeft ze daardoor ook een leuke kans van slagen in de buitenteelt, mits je haar vroeg zaait (begin februari) en haar later in een pot op een zonnig plekje houdt (in een pot warmen de wortels makkelijker en sneller op en je hebt meer controle over vocht en voeding en standplaats).

De planten werden hier zo’n 55 centimeter hoog.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief