Galatea

  • Herkomst: Rusland
  • Kleur: Oranje
  • Smaak: Fruitig zoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Dit was de laatste paprika die ik in het jaar dat ik haar teelde kon oogsten (begin augustus kon ik pas de eerste rijpe paprika oogsten). Daarmee denk dat ze vooral geschikt is voor de teelt onder glas en de kans van slagen in de buitenteelt niet heel groot is.

De planten werden behoorlijk groot; zo’n 85 centimeter hoog en vrij breed, ik heb de planten 2 keer op moeten binden omdat ze anders omvielen. En dat laatste komt dan omdat de opbrengst (vooral in grootte van de paprika’s) meer dan prima was. De paprika’s rijpen van lichtgroen naar zacht geeloranje.

Onrijp lichtgroen zijn de paprika’s knapperig en sappig, lekker fris van smaak, en met slechts een miniem bittertje. Bij het rijpen wordt de kleur lichtoranje en wordt de smaak zoeter en de structuur sappiger. Dat komt doordat de vruchtwand wat dikker dan normaal is. En de smaak ook echt zoet. Wat mij betreft was dit de lekkerste paprika die ik dat jaar teelde.

Je kunt het verschil tussen de Galatea en Cueño 9een vergelijkbare paprika in hetzelfde jaar) op de foto hieronder zien; links de grote Galatea, rechts 3 paprika’s van de kleinere Cueño). De Galatea-paprika’s zijn dus behoorlijk groot: ruim 12 centimeter lang en 8 centimeter breed, in een wat langgerekte blokvorm.

Oftewel: veel, groot en heel lekker, maar ook heel laat.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief