Buffalo Red

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Kruidig zoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Wat een mooie, extra grote puntpaprika. De planten worden behoorlijk groot, ze werden hier in de kas ruim een meter hoog, en gaven een meer dan prima opbrengst van grote puntpaprika’s die rijpen van middelgroen naar dieprood.

De paprika’s zijn zijn in alle stadia van onrijp en rijp eetbaar, onrijp groen zijn ze fris, kruidig en lichtbitter, rijp rood zijn ze friszoet, kruidig en knapperig, medium dikwandig.

De paprika’s zijn zo’n 18 tot 20 centimeter lang en 6 tot 8 centimeter dik. En daarmee was ze dat jaar één van de grootste paprika’s die ik teelde, alleen het ras Titan was in dat jaar nog groter. Op de tweede foto hieronder zie je haar tussen andere rassen liggen (de Buffalo Red paprika’s liggen vooraan op de foto, de Titan-paprika’s liggen achteraan op de foto). Wij hebben ze hier gewoon in reepjes gegeten, rauw in salades en in stoofgerechten, in pasta en in chili, ik heb ze geroosterd maar ook gevuld, en ik heb er zelfs een paar in stukje gesneden en gedroogd om er paprikapoeder van te maken.

Ik kon in de kas op 14 augustus de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee was ze één van de laatste paprika’s van dit jaar, vooral geschikt voor de teelt onder glas. Mocht je haar toch buiten willen telen is de kans vrij groot dat je vooral groene paprika’s kunt oogsten omdat er in Nederland niet genoeg tijd is om haar nog voor de herfst te laten rijpen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief