Violet Sparkle

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Friszoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Wat een prachtig paprikaatje! Ik heb er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij de bijna psychedelische kleuren van de nieuwe generatie tomaten met ‘blauwe invloeden’. De kleur is moeilijk te omschrijven: onrijp heeft ze iets van een crème kleur met wat paarse streepjes, maar soms is ze ook bijna donkerpaars met juist wat lichtere streepjes. De paprika’s rijpen uiteindelijk naar rood, maar dan wel rood met een vleugje rozepaars erdoor. En ok dan zijn er nog steeds streepjes maar die vervagen vaak langzaam. Ik heb wat extra foto’s gemaakt zodat je de kleur goed in kunt schatten.

Hier stonden deze planten in de kas die zwaar werd getroffen door meerdere keren wateroverlast, mol en woelratten. Ik verloor een set van 3 planten en de 2e set bleef heel klein. Uiteindelijk zie je foto’s van de beste set van 3 planten en ook dat was natuurlijk niet geweldig: weinig blad, direct slakkenaanvallen. Eigenlijk nog knap dat ze onder zulke slechte omstandigheden nog zo’n goede opbrengst gaf.

De paprika’s zijn vrij klein van formaat, gemiddeld zo’n 12 centimeter lang en vrijwel altijd taps toelopend van vorm. De smaak van de onrijpe paprika’s is kruidig, fris, lichtbitter en knapperig. Rijp rood is de smaak warmer, zachtzoet, meer sappig maar ook dan nog iets knapperig en kruidig. Ze is medium dikwandig.

Ze was in dit vreemde jaar waarin alle soorten later rijpten dan normaal opvallend vroeg: ik kon in de kas half juli al een eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee zou ze zeker ook een goede kans van slagen in een pot op een warm terras moeten hebben.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief