Lunchbox Orange

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Oranje
  • Smaak: friszoet, sappig
  • Opbrengst: matig (met oorzaak, zie tekst)
  • Teeltduur: Vroeg

Eerst maar even dit; deze Lunchbox Orange had in het jaar dat ik haar teelde geen geluk. Ik had dat jaar ook de Lunchbox Red, en die vind je ook in deze database. Daar kon ik heel veel meer paprika’s van oogsten dan van deze Orange. Dat moet aan de standplaats liggen want waar de Lunchbox Red een mooi plekje middenin de kas had, stond deze Lunchbox Orange bij de deur, naast een komkommerplant die helaas wel erg fors groeide en helemaal over deze Lunchbox Orange heen hing. Niet ideaal en dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de planten niet alleen iel bleven maar ook de opbrengst matig was.

Kijk dus vooral ook even op de pagina van de Lunchbox Red voor een foto van die plant (uiteindelijk moeten het vrijwel identieke planten zijn, het enige verschil tussen de paprika’s is dan ook de kleur). Een foto van de Lunchbox Orange heb ik niet eens kunnen maken, zo verstopt stond ze achter 2 forse tomatenplant en naast de komkommer.

Ze heeft dus het potentieel om een erg leuke paprika te zijn, met kleine feloranje handzame snackpaprika’s.

De paprika’s zijn zo’n 5 tot 8 centimeter lang en langwerpig, ze rijpen van donkergroen naar vrolijk oranje. Onrijp groen zijn de paprika’s uiteraard ook eetbaar en dan zijn ze fris, kruidig, met een vleugje van dat karakteristieke bitter dat groene paprika’s altijd hebben. Rijp oranje wordt de smaak lekker fruitig en zoet (misschien nog wel een vleugje zoeter dan de rode vorm maar vaak zijn oranje paprika’s, en trouwens ook oranje tomaten iets zoeter). De paprika’s zijn medium dikwandig.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief