Oda

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rozerood
  • Smaak: zachtzoet, fris, knapperig
  • Opbrengst: prima tot zeer goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Niet alleen mooi maar ook gewoon een prima opbrengst, en lekker.

De planten bleven vrij compact, zo’n 50 centimeter hoog (wel altijd nog te hoog om zonder stok te worden geteeld hoor, als de vruchten eenmaal gaan groeien is een stok zeker nodig om te zorgen dat de dragende takken niet doorbuigen en breken).

De planten maken relatief kleine paprikaatjes, zo’n 8 tot 10 centimeter groot, in een wat gerekte blokvorm, soms ook wel wat onregelmatig van vorm, zoals je kunt zien op de foto’s.

De paprika’s rijpen van violetpaars naar donkerrood waarin nog een vleugje roze zit. Onrijp paars smaken ze fris en kruidig en knapperig en duidelijk minder bitter dan groene paprika’s smaken, rijp rood worden ze lichtzoet en warmkruidig.  De onderste foto is een lelijke foto van 3 jaar geleden maar heb ik erbij gedaan om even te laten zien hoe ze van kleur verandert bij de rijping.

Ze geeft een meer dan prima opbrengst, de planten hangen vol met deze kleine tot middelgrote paprika’s. Ze is gemiddeld dikwandig, ook geweldig om onrijpe paprika’s bijvoorbeeld in reepjes te snijden in een mooie salade.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanna

Hoi Diana,

Al vele jaren raadpleeg ik je adviezen op je informatieve website, heel erg bedankt hier voor. Ik heb ook de oda, een keer geruild en sindsdien elk jaar blijven kweken. Dit jaar wordt er in iedere paprika een gaatje geboord zoals op de onderste foto is te zien. Typisch, denk je dat het slakken zijn? Of een boorbeestje?

Sven

Ik heb dit jaar ook te kampen gehad met gaatjes in de serre, nagenoeg alles was aangetast. Een professionele kweker wist met te vertellen dat dit ook kon door wantsen, initieel ging ik ook uit van slakken. Het soort wants is me niet bekend.

Meld je aan voor de nieuwsbrief