Midnight Dreams

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig zachtzoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat
  • Bijzonderheden:

Prachtige paprika; onrijp diep donkerpaars, ze rijpt uiteindelijk naar donkerrood waar nog een vleug van het paars in terug te vinden is.

Onrijp donkerpaars is de smaak extra kruidig, met wat meer bitter dan een onrijpe groene paprika. En knapperig, medium dikwandig. Rijp rood wordt ze kruidig zoet. De paprika’s hebben de bekende blokvorm en worden zo’n 10 centimeter groot.

De planten werden hier ongeveer 60 centimeter hoog. De opbrengst was meer dan prima.

Eigenlijk heeft ze slechts één nadeel en dat is de lange teeltduur; ze was hier de laatste paprika in 2019, ik kon in de kas pas half augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten, en daarmee is ze bijna net zo laat als de gemiddelde peper. Om die reden denk ik dat de kans op een goede oogst in de buitenteelt heel klein is en ze vooral  geschikt is voor de teelt onder glas.

De paprika´s worden trouwens wel snel gevormd en ze groeien ook snel / het duurde hier alleen weken voor ze van kleur veranderden en rijpten, zie hieronder de 3 foto´s van dezelfde plant (waarbij de eerste foto begin augustus werd gemaakt en de derde foto begin september).

Ze rijpt dus over een heel lange periode af, van paars, via bruinpaars, vervolgens ook nog met wat groen en uiteindelijk naar rood. De paprika’s zijn uiteraard in alle stadia eetbaar.

 

2 reacties op Midnight Dreams

Dorine Wante 22 juni 2020 om 10:13

Ik heb nu al paarse paprika’s aan mijn midnight dreamplant, ik ben er erg blij mee. Ik heb een plant in de kas en een plant in de openlucht. Ook daar hangen al 2 paarse paprika’s in. Ik denk dus dat de kans op slagen buiten toch behoorlijk is nu? Dank voor de leuke site en voor jullie tips.

Ruud & Diana 23 juni 2020 om 07:47

Hallo Dorine,
Wat leuk om te horen! Als je eind juni al onrijpe paarse paprika´s hebt is de kans dat ze in de buitenteelt nog op tijd rijpen heel groot. Ze was hier vorig jaar flink later, maar dat kan altijd, elk jaar heeft weer andere omstandigheden. Ik hoop dat je hier later nog eens wilt laten weten of je een goede opbrengst hebt gehad en of de paprika´s ruim op tijd rijpten!
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!