Midnight Dreams

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: kruidig zachtzoet
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Prachtige paprika; onrijp diep donkerpaars, ze rijpt uiteindelijk naar donkerrood waar nog een vleug van het paars in terug te vinden is.

Onrijp donkerpaars is de smaak extra kruidig, met wat meer bitter dan een onrijpe groene paprika. En knapperig, medium dikwandig. Rijp rood wordt ze kruidig zoet. De paprika’s hebben de bekende blokvorm en worden zo’n 10 centimeter groot.

De planten werden hier ongeveer 60 centimeter hoog. De opbrengst was meer dan prima.

Eigenlijk heeft ze slechts één nadeel en dat is de lange teeltduur; ze was hier de laatste paprika in 2019, ik kon in de kas pas half augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten, en daarmee is ze bijna net zo laat als de gemiddelde peper. Om die reden denk ik dat de kans op een goede oogst in de buitenteelt heel klein is en ze vooral  geschikt is voor de teelt onder glas.

De paprika´s worden trouwens wel snel gevormd en ze groeien ook snel / het duurde hier alleen weken voor ze van kleur veranderden en rijpten, zie hieronder de 3 foto´s van dezelfde plant (waarbij de eerste foto begin augustus werd gemaakt en de derde foto begin september).

Ze rijpt dus over een heel lange periode af, van paars, via bruinpaars, vervolgens ook nog met wat groen en uiteindelijk naar rood. De paprika’s zijn uiteraard in alle stadia eetbaar.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dorine Wante

Ik heb nu al paarse paprika’s aan mijn midnight dreamplant, ik ben er erg blij mee. Ik heb een plant in de kas en een plant in de openlucht. Ook daar hangen al 2 paarse paprika’s in. Ik denk dus dat de kans op slagen buiten toch behoorlijk is nu? Dank voor de leuke site en voor jullie tips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief