Pusztagold

  • Herkomst: Hongarije
  • Kleur: Rood
  • Smaak: friszoet, kruidig, knapperig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Vrolijk, vind ik altijd zelf! Het zal door de zomerse kleurtjes komen 🙂 Maar zonder grap, een leuke paprika, de planten vrij compact en de paprika’s zelf zijn ook niet zo groot, maar wel talrijk.

De paprika’s rijpen van crème via geel en oranje naar lichtrood, in alle stadia lekker – onrijp crème is ze fris, knapperig, kruidig zonder het bittertje dat je in groene onrijpe paprika’s wel altijd kunt proeven. En naarmate dat ze roder is rijper wordt, wordt de smaak zoeter, sappiger, fruitiger. De paprika’s staan rechtop in de planten (zie onderste foto’s)

De planten zelf blijven vrij compact, zo’n 50 centimeter hoog. Ze maken ook niet heel veel blad of stengels, vanaf het moment van vertakken gebruikt ze al haar energie voor het maken van vruchten.

Om die reden wellicht ook leuk in een pot op een warm terras. Ik kon in de kas op 7 augustus de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze uiteraard geschikt voor onder glas. Maar heeft ze in de buitenteelt zeker ook een kans van slagen, mits je aan de voorwaarden voldoet (in pot, want is warmer dan de volle grond, op een warm en zonnig terras, vroeg zaaien, etc.).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief