Popti

  • Herkomst: ?
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Kruidig friszoet
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Dit bleek een vroege paprika te zijn die ook nog eens een zeer goede opbrengst gaf. Ik heb van de 3 setjes van 3 planten die ik had staan letterlijk enige tientallen paprika’s kunnen oogsten. En zo heb ik de zaden ook gekocht: bij de beschrijving stond dat ze vroeg was en een heel goede opbrengst gaf en geschikt was voor kleine tuinen. Klopt allemaal.

De paprika’s zijn klein tot middelgroot (ongeveer 10 x 4,5 centimeter) en wat onregelmatig van vorm (zie foto’s). Ze zijn niet heel dikwandig maar bevatten zeker genoeg vruchtvlees om in allerlei gerechten gebruikt te kunnen worden; van salades en salsa’s tot soepen, sauzen, roosteren, bakken en stoofgerechten. De paprika’s rijpen van donkergroen naar donkerrood. Onrijp groen smaken ze kruidig en fris, knapperig en met een vleugje bitter. Rijp rood worden ze friszoet, knapperig maar ook sappig en ze blijven iets kruidigs in de smaak houden.

De planten werden hier in de kas ongeveer 55 centimeter hoog en ik kon half juli al de eerste rijpe paprika oogsten. Oftewel: uiteraard prima voor de teelt onder glas maar in een mooie zomer, en met vroeg zaaien heeft ze in een pot die vanaf half mei op een zonnig plekje staat zeker ook een goede kans van slagen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief