Lunchbox Red

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Rood
  • Smaak: friszoet, knapperig
  • Opbrengst: meer dan prima
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Wat een leuke paprika! De planten geven een meer dan prima opbrengst van kleine handzame snackpaprika’s.

De paprika’s zijn zo’n 5 tot 8 centimeter lang en langwerpig, ze rijpen van donkergroen naar fel rood. Onrijp groen zijn de paprika’s uiteraard ook eetbaar en dan zijn ze fris, kruidig, met een vleugje van dat karakteristieke bitter dat groene paprika’s altijd hebben. Rijp rood wordt de smaak lekker zacht en fruitig en zoet, ze zijn medium dikwandig.

Ook nog leuk: deze paprika was hier één van de vroegste paprika’s: ik kon in de kas in de 3e week van juli de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze niet alleen geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits vroeg gezaaid, in pot op warm terras gehouden, etc.

In deze kleine database vind je ook de Lunchbox Orange, ook erg lekker, zelfde vorm, andere kleur.

2 reacties op Lunchbox Red

marierose 22 juni 2020 om 07:23

interesse woon kleine kerkhofstraat

Ruud & Diana 22 juni 2020 om 09:04

Hallo Marierose,
Sorry, maar ik kan niets met je reactie, zoek je zaden, planten, vruchten, wil je ze ophalen of laten bezorgen, etc. :-). Ik ben een hobbyist en de pagina waarop je reageert is een kleine database van zelf geteelde rassen, ik heb haar dus dit jaar ook niet gezaaid (want ik zaai elk jaar graag weer een aantal nieuwe rassen).
Ik neem aan dat je bedoelt dat je zaden zou willen kopen. Ik kan je adviseren om te googelen op “paprika Luncbox Red zaden”, dan vind je vanzelf aanbieders van zaden van dit leuke ras.
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!