Blot

Deze paprika bleek helaas niet helemaal te kloppen. De in het buitenland gekochte zaden zouden planten moeten geven met paprika’s die van paars naar geel zouden moeten rijpen. En die zaten wel tussen de 9 planten die ik had staan. Maar er zaten ook planten tussen die paprika´s gaven die meer rood en soms ook oranje waren. Soms klein en soms groot, soms meer een puntpaprika en soms meer een blokvorm. De paprika’s op de foto bovenaan deze pagina lijken het meest op de paprika’s zoals ik die op foto’s op de website zag waar ik de zaden kocht.

Oftewel: een rommeltje :-). Ik heb overwogen om er geen zaden van te oogsten. Maar uiteindelijk vond ik de paprika’s te mooi, en de opbrengst te goed. En de smaak ook prima (soms wat zoeter en soms wat kruidiger, soms knapperiger en soms sappiger).

Ik ga haar zeker zelf ook weer zaaien, als een vrolijke mix van kleuren en vormen die echter altijd allemaal beginnen met paars (en ik heb een zwak voor onrijpe paarse paprika’s).

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog. En de eerste paprika’s die ik kon oogsten waren vrij vroeg (eind juli) maar er zaten ook planten tussen waarvan ik pas in augustus de eerste rijpe paprika’s kon oogsten. Om die reden denk ik dat ze het best onder glas kan worden geteeld (tenzij je onrijpe paprika’s lekker vindt, extra vroeg zaait en haar in pot op een zonnig terras houdt).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief