Lesya

  • Herkomst: Oekraïne
  • Kleur: Rood
  • Smaak: Kruidig zoet
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Laat

Deze paprika lijkt wel enigszins op een wat groter broertje van de kaboutermutsenpaprika die je ook in deze database kunt vinden :-). Ze heeft dezelfde vrolijke vorm maar is in alles wat groter. De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog en de paprika’s zijn onregelmatig van vorm en grootte (zie ook de foto’s) maar hebben een formaat van gemiddeld ongeveer 8 tot 9 centimeter.

De paprika’s rijpen van donkergroen naar donkerrood. Onrijp donkergroen zijn de paprika’s knapperig, fris, kruidig en licht bitter. Rijp rood wordt de smaak zoeter maar blijven ze ook iets kruidigs houden. Ze zijn knapperig en sappig maar doordat de vruchtwand niet heel dik is (maar wel dikker dan die van de kleine kaboutermutsenpaprika) wel vooral meer knapperig dan sappig.

Ik kon in de kas in de derde week van juli de eerste rijpe paprika oogsten. En daarmee is ze een wat later ras en waarschijnlijk vooral geschikt voor de teelt onder glas. Kijk vooral op de pagina met informatie over de teelt van paprika’s voor meer informatie met betrekking tot zaaien, opkweek, teelt onder glas en buitenteelt, in pot, etc.: Paprika

Ik ben vergeten een foto van de plant te maken maar ik hoop dat de 2 foto’s het formaat en de vorm duidelijk genoeg laten zien.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief