Yellow Elephant

  • Herkomst: Amerika
  • Kleur: Geel
  • Smaak: lekker zoet, knapperig, sappig, fruitig, medium dikwandig
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Groot, groter, grootst. Welke gele paprika is het grootst, deze Yellow Elephant of toch de Nocera Giallo? Uiteindelijk won verrassend genoeg de Nocera Giallo. Niet met alle paprika’s natuurlijk, maar een deel van de paprika’s van de Nocera Giallo was een maatje groter dan deze Yellow Elephant.

Hoe dan ook; allebei heel groot 🙂 . Het verschil zit ‘m ook in de plant: de planten van de Nocera Giallo werden ruim 75 centimeter hoog, terwijl deze Yellow Elephant-planten wat lager bleven (zo’n 55-60 cm) en wat breder werden.

Deze Yellow Elephant is eigenlijk meer een heel langgerekte blokpaprika dan echt een puntpaprika (hoewel er ook wat paprika’s tussen zitten die wel iets puntig zijn). De vorm is sowieso wat onregelmatig, zie foto’s. De opbrengst is prima.

Over de smaak: die is prima: lekker zoet, sappig, redelijk dikwandig en knapperig. De paprika’s rijpen van donkergroen naar dit heldergeel. Onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en licht bitter.

Ik kon in de kas begin augustus de eerste rijpe paprika’s oogsten, en daarmee is ze 2 weken vroeger dan de Nocera Giallo, maar niet te vergelijken met de vroege paprika’s van dat jaar (zoals de Coral en Osmarsko Kambe); vooral geschikt voor de teelt onder glas.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief