Alice Dream

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 5 tot 8 centimeter
  • Gewicht: 60 tot 150 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Laat

Wat een beauty!! En de de foto’s maken de kleur meer duidelijk dan dat ik het in woorden zou kunnen beschrijven. Wie haar vader en moeder zijn weet ik niet, maar 1 van de 2 is een blauwe tomaat. Zo’n blauwe tomaat bevat veel anthocyanine (het gezonde stofje dat bijvoorbeeld ook in blauwe bessen zit). Helaas zijn blauwe tomaten niet bijzonder lekker (ook niet vies maar ze hebben gewoon minder smaak). Kwekers proberen ondertussen al een paar jaar om tomaten te kruisen waardoor de blauwe kleur behouden blijft maar de smaak beter is. Dat lukt zeker nog niet altijd (omdat met meer smaak de blauwe kleur ook deels verdwijnt, en andersom).

Maar dit is een goede!! En blauw (ik vind het in ieder geval blauw genoeg), en lekker. En ook nog een prima opbrengst, met 5 tot 11 tomaten per tros. De smaak is lekker fruitig, fris maar zeker ook een zoetje. Vlezig maar ook sappig.

Ik moet wel nog even duidelijk zeggen dat ze misschien nog niet heel stabiel is. Ik had 2 planten en je kunt op de foto’s zien dat de ene tomaat wat meer geel of oranje of juist groen is en wat meer of minder blauw in zich heeft, soms bijna als streepjes, soms bij meer egaal rond de schouders. Maar allemaal mooi, lekker en bijzonder.

Ik kon aan het einde van de 2e week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze een laat ras, vooral geschikt voor onder glas.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin

Inderdaad, wat een mooie tomaat! En lekker! Grote sappige tomaten die je eigenlijk niet open wilt snijden, prachtig met dat geel/oranje en zwartblauw. Door veel zon in de mooie zomer van 2018 waren ze echt diepdonkerblauw met een geel/oranje onderkant. De binnenkant is bijna nog mooier. Helder geel met oranje/rode strepen.
In de beschrijving staat dat ze nog niet stabiel leken, maar daar heb ik echt niets van gemerkt. Sterke planten die tegen een stootje kunnen en werkelijk prachtige tomaten produceren.

Tamara

Toevallig had ik Alice Dream en Lucid Gem (van Baker Creek) naast elkaar geplant en nu de tomaten rijp zijn zie ik er geen verschil tussen … Kan dat dat deze twee soorten dezelfde zijn?

Tamara

Beste Diana, dank voor je reactie.
Ook kan ik ze niet uit elkaar halen – ze zijn allebei heerlijk! Aanrader(s)

Carine p

Dag Diana,
Vorig jaar voor het eerst deze tomaat geplant dankzij jouw zaden en ik vond ze super mooi en lekker ( en geen problemen ervaren qua stabiliteit zoals je schrijft). Dit jaar ben ik dan maar gegaan voor 6 planten van deze varieteit en ik heb er geen spijt van. In één woord ZALIG! Bedankt voor jouw moeite met de zaadjes, ik apprecieer het enorm! Grt Carine

Meld je aan voor de nieuwsbrief