Alice Dream

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 5 tot 8 centimeter
  • Gewicht: 60 tot 150 gram
  • Opbrengst: prima
  • Teeltduur: Laat
  • Bijzonderheden:

Beauty!! En de de foto’s maken de kleur meer duidelijk dan dat ik het in woorden zou kunnen beschrijven. Wie haar vader en moeder zijn weet ik niet, maar 1 van de 2 is een blauwe tomaat. Zo’n blauwe tomaat bevat veel anthocyanine (het gezonde stofje dat bijvoorbeeld ook in blauwe bessen zit). Helaas zijn blauwe tomaten niet bijzonder lekker (ook niet vies maar ze hebben gewoon minder smaak). Kwekers proberen ondertussen al een paar jaar om tomaten te kruisen waardoor de blauwe kleur behouden blijft maar de smaak beter is. Dat lukt zeker nog niet altijd (omdat met meer smaak de blauwe kleur ook deels verdwijnt, en andersom).

Maar dit is een goede!!! En blauw (ik vind het in ieder geval blauw genoeg), en lekker. En ook nog een prima opbrengst. De smaak is lekker fruitig, fris maar ook een zoetje. Vlezig maar ook sappig.

Ik moet wel nog even duidelijk zeggen dat ze misschien nog niet heel stabiel is. Ik had 2 planten en je kunt op de foto’s zien dat de ene tomaat wat meer geel of oranje of juist groen is en wat meer of minder blauw in zich heeft, soms bijna als streepjes, soms bij meer egaal rond de schouders. Maar allemaal mooi, lekker en bijzonder.

 

Ik kon aan het einde van de 2e week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze een laat ras, vooral geschikt voor onder glas.

 

5 reacties op Alice Dream

Karin 13 maart 2019 om 12:25

Inderdaad, wat een mooie tomaat! En lekker! Grote sappige tomaten die je eigenlijk niet open wilt snijden, prachtig met dat geel/oranje en zwartblauw. Door veel zon in de mooie zomer van 2018 waren ze echt diepdonkerblauw met een geel/oranje onderkant. De binnenkant is bijna nog mooier. Helder geel met oranje/rode strepen.
In de beschrijving staat dat ze nog niet stabiel leken, maar daar heb ik echt niets van gemerkt. Sterke planten die tegen een stootje kunnen en werkelijk prachtige tomaten produceren.

Tamara 30 juli 2019 om 17:00

Toevallig had ik Alice Dream en Lucid Gem (van Baker Creek) naast elkaar geplant en nu de tomaten rijp zijn zie ik er geen verschil tussen … Kan dat dat deze twee soorten dezelfde zijn?

Ruud & Diana 31 juli 2019 om 09:05

Hallo Tamara,
Ik heb de Lucid Gem zelf nog nooit geteeld dus ik kan ze niet vergelijken. Maar er bestaan meer dan 12.000 tomatenrassen en ondertussen lijkt een flink deel daarvan natuurlijk wel op andere rassen. Maar niet alleen het uiterlijk bepaalt een ras, denk dan ook aan formaat van de tomaten, de smaak, het aantal tomaten per tros, de grootte en groei van de plant, ziektebestendigheid, etc..
Ik vond de Lucid Gem op Renaissance Fram: https://www.renaissancefarms.org/product/lucid-gem-tomato/
En op dezelfde website ook de Alice Dream: https://www.renaissancefarms.org/product/alices-dream-tomato/
groetjes,
Diana

Tamara 31 juli 2019 om 12:58

Beste Diana, dank voor je reactie.
Ook kan ik ze niet uit elkaar halen – ze zijn allebei heerlijk! Aanrader(s)

Carine p 28 augustus 2019 om 12:29

Dag Diana,
Vorig jaar voor het eerst deze tomaat geplant dankzij jouw zaden en ik vond ze super mooi en lekker ( en geen problemen ervaren qua stabiliteit zoals je schrijft). Dit jaar ben ik dan maar gegaan voor 6 planten van deze varieteit en ik heb er geen spijt van. In één woord ZALIG! Bedankt voor jouw moeite met de zaadjes, ik apprecieer het enorm! Grt Carine


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!