Atomic Fusion

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Blauw
  • Grootte: 3 tot 5 centimeter
  • Gewicht: 37 tot 97 centimeter
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Ondertussen is de Brad’s Atomic Grape een heel bekende en geliefde tomaat; een cocktailtomaat met blauwe invloeden, je kunt er hier meer informatie + foto’s van vinden: Brad’s Atomic Grape. Deze Atomic Fusion is ontstaan vanuit die tomaat, ook weer gekruist en gekweekt door tomatenveredelaars Brad Gates.

Het verschil met Brad’s Atomic Grape is eigenlijk niet eens zo groot; ze hebben beide die prachtige kleurenexplosie en rijpen van donkerpaarsblauw met groen naar een streepjesachtige mengeling van baksteenrood, bronsgroen, paarsblauw en goudgeel. Deze Atomic Fusion lijkt iets minder rood en iets meer groen in zich te hebben. En dat wordt ook duidelijk in de smaak: ze is wat frisser en kruidiger van smaak waar de Brad’s Atomic Grape iets warmer en zoeter is. De Atomic Fusion is zeker ook zoet genoeg hoor, en ze heeft ook een fris zuurtje, vlezig maar zeker ook genoeg sap: zeker een lekker tomaatje. Zie vooral de foto’s voor de onrijpe en rijpe kleur.

Het grootste verschil zit in de vorm en het formaat; deze tomaatjes zijn iets groter dan het gemiddelde cocktailformaat en naast de ovaalvormige tomaatjes zitten er ook altijd wat grotere en meer ronde tomaten in een tros, alsof Brad’s Atomic Grape is gekruist met een kleine groene vleestomaat 🙂

Smaak is dus prima, kleur en vorm zijn mooi….. de opbrengst is zeker ook niet slecht, in de onderste tros zitten er 6 tot 9 tomaatjes maar meer naar boven toe verdubbelt dat aantal. Samen met de vroegheid (ik kon op 12 juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten en daarmee is ze randje middelvroeg richting laat) denk ik dat ze de beste kans in een kas heeft (omdat ze dus redelijk laat is maar ook de beste opbrengst wat verder naar boven in de plant valt).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief