Balcony Wonder

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Geel
  • Grootte: 1,5 tot 2 centimeter
  • Gewicht: 4 tot 6 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Middelvroeg

Ik kreeg deze zaden van een Belgische meneer, ik kan verder niet veel over dit ras vinden, behalve dan dat er een Balconi met een i bestaat dat een klein struiktomaatje is. Dat is deze Balcony Wonder zeker niet, sterker nog; ze is een groeikrachtige stamtomaat die niet veel dieven of vreemde uitlopers maakt maar alle energie besteedt aan het maken van grote trossen bloemen/tomaatjes.

Ik zou het dan ook zeker geen balkontomaatje noemen, want voor de teelt in een pot heeft ze een flinke pot nodig en een stok om haar op te binden en langs te leiden. Een flinke stok ook, want de planten maken ruim meer dan 50 bloempjes/tomaatjes per tros. Hier deed ze het prima in de kas, ik kon op 14 juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten. En daarmee is ze een middelvroeg ras, alleen in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt.

De tomaatjes zijn lekker, fris, goede zoet-zuurbalans, lekker sappig. En veel dus 🙂 . Een beetje vergelijkbaar met de Reinhard’s Goldkirsche, maar dan wat later, maar een betere opbrengst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angelique

Hoi Diana,

Ik heb enige tijd geleden zaden bij je gekocht van de wonder van het balkon tomaten plant. Dit jaar is het eindelijk gelukt om hm gekiemd tekrijgen. Destijds stond er beschreven datdeze plant ongeveer 30 cm hoog zou worden. Nu lees ik heel iets anders in je beschrijving van deze plant. Ik wil hem op mijn balkon zetten, wat ik nu lees lijkt me niet verstand. Baal baal .
Weet niet wat ik moet doen. Weggooien zou zonde zijn. Hoor graag van je.

Guido

beste Diana,
ik kan nergens zaadjes vinden van deze tomaat.Weet jij waar? of weet je een ongeveer gelijkaardige soort?

Guido

Dank je wel!!!
Groetjes!

Meld je aan voor de nieuwsbrief