Blush

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur: Geel
  • Grootte: 5 x 3 centimeter
  • Gewicht: 32 tot 48 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Een persoonlijk favoriet! Want dit is een heerlijk tomaatje! Ze is een (klein formaat) roma maar zeker niet alleen voor soepen en sauzen. Want is veel sappiger dan de meeste roma’s, en de smaak is vol, fruitig, fris en zoet.

En die heerlijke smaak had ze vanaf het eerste tomaatje. Maar ik vond haar toen in de opbrengst niet geweldig, in de onderste tros hangen ‘slechts’ 8 tomaatjes. Maar in de trossen erboven verdubbelde de trossen zich, waardoor ook het aantal tomaatjes per tros zich verdubbelde of verdrievoudigde, tot wel meer dan 15 tomaatjes per tros. En daarmee is de opbrengst alsnog prima te noemen.

Samen met de mooie kleur (als van abrikozen met een heel fijn oranjerozig verticaal streepje dat lastig te zien is op de foto, de heerlijke smaak en de vroegheid hier wel een echte favoriet.

Gezonde planten, en ik kon hier aan het begin van de eerste week van juli in de kas de eerste rijpe tomaat oogsten. Daarmee is ze een vroeg ras; uiteraard geschikt voor de teelt in de kas, maar in een mooie zomer zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jolande van der Vegte

Ook bij mij geen overweldigende hoeveelheden, maar wat een superzoet tomaatje! De zoetste na Sungold. Maar dat is een F1 hybride, Besser kan je steeds doorzaaien. Ga ik dit jaar zeker weer doen. Plant gezond en droeg lang kleine trosjes prachtige tomaten.

Barbara

Naast de Cerise (vooral favoriet bij kinderen! Gaat met handjes vol de mondjes in ) is Blush ook mijn favoriet.. lekkere tomaat!

Saskia B

Zooooo. Dit jaar voor het eerst gekweekt. Wat is die lekker zeg!!! Heerlijk zoet…..

Sophie Van Gils

Moet deze plant ook gediefd worden?
Dank voor het antwoord.

Moestuin van Ilse

Vorig jaar bij jou zaadjes gekocht… Net de eerste tomaat op…. Man man man wat lekker!
Die komt volgend jaar zeker weer.
Dat wordt weer een gevecht met mijn dochter (3jaar) die plukt ze zelf van de plant ons tomaten monstertje die wil alles zelf.

C.M.L. Van Poyer

Hi, het verbaast mij hier zovele positieve reacties te vinden over dit zeg wel mooi tomaatje. Persoonlijk vind ik de Blush niet superlekker en vooral een hele harde pel. Kan je deze gewoon met andere soorten tomaten in een tomatensoep gooien? Alvast dank voor het antwoord.
mvrgr
cecilia

Meld je aan voor de nieuwsbrief