Blush

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 5 x 3 centimeter
  • Gewicht: 32 tot 48 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Een persoonlijk favoriet! Want dit is een heerlijk tomaatje! Ze is een (klein formaat) roma maar zeker niet alleen voor soepen en sauzen. Want is veel sappiger dan de meeste roma’s, en de smaak is vol, fruitig, fris en zoet.

En die heerlijke smaak had ze vanaf het eerste tomaatje. Maar ik vond haar toen in de opbrengst niet geweldig, in de onderste tros hangen ‘slechts’ 8 tomaatjes. Maar in de trossen erboven verdubbelde de trossen zich, waardoor ook het aantal tomaatjes per tros zich verdubbelde of verdrievoudigde, tot wel meer dan 15 tomaatjes per tros. En daarmee is de opbrengst alsnog prima te noemen.

Samen met de mooie kleur (als van abrikozen met een heel fijn oranjerozig verticaal streepje dat lastig te zien is op de foto, de heerlijke smaak en de vroegheid hier wel een echte favoriet.

Gezonde planten, en ik kon hier aan het begin van de eerste week van juli in de kas de eerste rijpe tomaat oogsten. Daarmee is ze een vroeg ras; uiteraard geschikt voor de teelt in de kas, maar in een mooie zomer zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

 

3 reacties op Blush

Jolande van der Vegte 26 februari 2019 om 21:17

Ook bij mij geen overweldigende hoeveelheden, maar wat een superzoet tomaatje! De zoetste na Sungold. Maar dat is een F1 hybride, Besser kan je steeds doorzaaien. Ga ik dit jaar zeker weer doen. Plant gezond en droeg lang kleine trosjes prachtige tomaten.

Barbara 9 maart 2019 om 22:00

Naast de Cerise (vooral favoriet bij kinderen! Gaat met handjes vol de mondjes in ) is Blush ook mijn favoriet.. lekkere tomaat!

Saskia B 1 augustus 2019 om 09:19

Zooooo. Dit jaar voor het eerst gekweekt. Wat is die lekker zeg!!! Heerlijk zoet…..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!