Brandy Sweet Plum

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cocktailtomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 2,5 tot 3,5 centimeter
  • Gewicht: 7 tot 22 gram
  • Opbrengst: Matig
  • Teeltduur: Middelvroeg

Een tomaat met één minpunt, en daar begin ik dan mee, dan hebben we dat gehad. Er zitten slechts 8 tot 10 cocktailtomaatjes in een tros, niet veel dus. Dan moet de smaak wel heel erg goed zijn om dit goed te maken. En dat is het; de smaak is geweldig, ik las op de website van Tatiana dat ze een kruising is tussen een Brandywine (erg lekkere grote vleestomaat) en Sweet 100 (erg zoet cherrytomaatje). Mijn man Ruud vond haar ‘misschien wel het lekkerste tomaatje van dat jaar.

Ze heeft een volle tomatensmaak met veel extra zoet, en zeer sappig, kleiner dan een ronde tomaat, iets groter dan een  cocktailtomaat, past precies als eenhapssnoepje in je mond 🙂 . Heerlijk!

Neemt niet weg dat als ik maar 2 planten zou mogen zetten, ik zou kiezen voor een ras dat ook lekker is maar een betere opbrengst heeft. De planten zijn wel rank en slank en de trosjes groeien op korte afstand van elkaar. In de kas kon ik 11 trosjes per plant van deze tomaatjes oogsten (en dat is dan dus grofweg geteld zo’n 85 tot 100 tomaatjes per plant). Zelf ga ik haar zeker nog eens telen, voor niets anders dan de smaak van de tomaatjes. Maar ik heb misschien makkelijk praten met 3 kasjes en een vrij grote volkstuin. Net als bij de Sunrise Bumble Bee een afweging die iedereen zelf maar moet maken :-). En anders nog iets: wellicht leuk om op 2 stammen te telen.

Ik kon op 11 juli in de kas de eerste rijpe tomaatjes oogsten, en daarmee is ze prima geschikt voor in de kas, maar heeft ze in een mooie zomer ook een kans van slagen in de buitenteelt (en dat opent wellicht perspectieven voor een geweldig lekker tomaatje met matige opbrengst 🙂 ).

??????????????
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief