Coeur de Boeuf

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 7 tot 11 centimeter
  • Gewicht: 132 tot 311 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit is een bijna beroemde tomaat. De smaak is erg goed: een diepe volle tomatensmaak, met een extra zoetje. Vlezig en toch sappig, weinig gel en zaden.

Ze is in meerdere landen bekend en heeft daar zo haar eigen naam:  Ossenhertz, Oxheart, Cuor di Bue

De opbrengst zou wat beter kunnen zijn. Maar dat neemt niet weg dat ze erg lekker is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carine p
Tessa

Wat een fijn artikel Carine. Ik voelde me ook altijd een beetje ‘schuldig’ als ik naar mijn ogenschijnlijk kwijnende coeur de boeuf keek. Maar het ligt dus niet aan mij  😂  Iets wat ik niet terug kan vinden in dit artikel: kiemen deze minkukels nou ook moeilijker dan andere soorten? Of zijn mijn zaden te oud. Vorige week gezaaid en ze blijven duidelijk achter bij de rest. Kan ik me niet herinneren van voorgaande jaren. Pas 1 klein miezerig kiemplantje. Ondanks hun gebrekkige voorkomen wel een van mijn favoriete tomaten dus ik wil snel nieuwe zaadjes aanschaffen (en zaaien) als ze te oud zijn. Diana, de blauw- en buidelmixzaadjes uit jouw zadenlijst kiemen fantastisch. Dus ik heb sowieso leuke tomaten dit jaar 😉 Ik ben erg benieuwt wie wat wordt!

Carine p

Dag Tessa,
bij mij kiemen de zaden van coeur de boeuf zoals de andere tomatenzaden. Na ongeveer 1 week komen ze boven als je in potgrond zaait. In vermiculiet weet ik niet, Diana gaat dit beter kunnen zeggen. De jonge planten zijn best ok hoor, alleen als ze volwassen zijn, zien ze er soms uit alsof ze een ziekte hebben. De bladeren durven al wel eens krullen. Tomatenzaden kan je best vernieuwen na 8 jaar, nadien neemt hun kiemkracht erg af. Persoonlijk tracht ik tomatenzaden maximum 6 jaar te bewaren.
groetjes en succes.
carine

Carine p

Dag Diana en Tessa,
Idd bij de andere coeur de boeuf type Albenga, ga je de negatieve puntjes niet hebben. Ze groeien zonder de krullende bladeren en de oogst kan ook beter zijn en zullen minder snel barsten. De originele coeur de boeuf is een fragiele tomatenplant en niet de gemakkelijkste om te kweken. Volgens mij (maar ik ben niet zeker) hebben ze deze Albenga types voorzien, om de coeur de boeuf verkoopbaar te maken. Wie gaat er een gebarsten tomaat kopen, of eentje met een groene krans bovenaan ? Qua smaak geef ik de voorkeur aan de echte coeur de boeuf.
groetjes
carine

Carine p

Blijft bij mij één van de favorieten, met grootte rond 500 gr per tomaat. Toen ik deze in belgië had, vond ik de smaak niets bizonders. Hier is deze super! Dus, is grond en temperatuur toch erg belangrijk voor grootte en smaak van oa tomaten.grt Carine

Antonio Baartman

Een misschien simpele vraag; kan ik ook nog vanaf sept. Coeur de Boeuf tomaten binnenshuis laten groeien, zodat ik s’ winters ook deze heerlijke tomaten kan eten? Ik heb nog 4 plantjes uit mijn zaden verkregen en temperatuur blijft in huis 20 / 22 gr.. Alvast bedankt!

Meld je aan voor de nieuwsbrief