Coral Queen

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 7 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 128 tot 209 gram
  • Opbrengst: prima, 7 tot 11 tomaten per tros
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Bijzonderheden:

iet heel grote vleestomaat, ze verschillen nog wel flink van formaat binnen de tros. De kleur is van buiten zachtoranje en naar onderen verloopt ze naar rozerood. Doorgesneden zie je dezelfde zachtoranje kleur maar met een duidelijke oranjeroze rand en een rozerode adering (en daar heb ik nogal een zwak voor 🙂 ). Daarnaast vlezig maar ook heel veel sap. De smaak is heerlijk, fruitig, zachtzoet, klein fris zuurtje.

En dan verder; de opbrengst is prima, met gemiddeld zo’n 5 tot 8 tomaten per tros. De planten zijn gezond en groeikrachtig zonder zichzelf te toppen of vreemdsoortige dieven te maken.

En tot slot is ze een middelvroege tomaat, ik kon op 5 juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima geschikt voor onder glas, maar moet ze, mits op tijd gezaaid en in pot op een zonnige plek gehouden, ook een goede kans van slagen in de buitenteelt hebben.

Oftewel, heeft alles, voor mij dan, als ‘de zomer op je bord’. Vandaar dit ‘nieuwe’ ras en een favoriet.

 

 

5 reacties op Coral Queen

Simone 14 maart 2019 om 17:01

Een heerlijke tomaat het sap loopt uit je mond echt een tomaat om zo op te eten .
Bij mij komen er niet zoveel tomaten aan een tros maar ze zijn wel flink van formaat en het is een van de laatste die nog geoogst kan worden.
Voor mij een topper.

Elly 3 augustus 2019 om 19:47

Vandaag 3 van deze tomaten geplukt. 1 hele grote en twee kleinere. Wat een heerlijke tomaten zijn dit, heel sappig, heerlijk zoet. Ik kon er bijna niet vanaf blijven. Zo lekker.

Carine p 15 september 2019 om 14:44

Voor het tweede jaar en opnieuw heel lekkere tomaat, prima opbremgst! Groetjes Carine

Jan Bergsma 29 april 2020 om 19:21

Wederom, weet je ook van deze de hoogte van de plant?

Ruud & Diana 30 april 2020 om 09:14

Hallo Jan,
Ook dit is een stamtomaat die dus meters hoog kan worden als ze genoeg tijd en ruimte krijgt. Ik top ze als ik er niet meer bij kan. Maar de Coral Queen is iets minder groeikrachtig als de Anna Russian waar je dezelfde vraag stelde, ze groeit wat minder snel en komt daardoor niet snel boven de 2 meter.
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!