Coral Queen

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 7 tot 10 centimeter
  • Gewicht: 128 tot 209 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

iet heel grote vleestomaat, ze verschillen nog wel flink van formaat binnen de tros. De kleur is van buiten zachtoranje en naar onderen verloopt ze naar rozerood. Doorgesneden zie je dezelfde zachtoranje kleur maar met een duidelijke oranjeroze rand en een rozerode adering (en daar heb ik nogal een zwak voor :-)). Daarnaast vlezig maar ook heel veel sap. De smaak is heerlijk, fruitig, zachtzoet, klein fris zuurtje.

En dan verder; de opbrengst is prima, met gemiddeld zo’n 7 tot 9 tomaten per tros. De planten zijn gezond en groeikrachtig zonder zichzelf te toppen of vreemdsoortige dieven te maken.

En tot slot is ze een middelvroege tomaat, ik teel haar elke 2 of 3 jaar weer en kan altijd ongeveer in de eerste week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima geschikt voor onder glas, maar moet ze, mits op tijd gezaaid en op een zonnige plek gehouden, ook een goede kans van slagen in de buitenteelt hebben.

Oftewel, heeft alles, voor mij dan, als ‘de zomer op je bord’. Vandaar een favoriet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone

Een heerlijke tomaat het sap loopt uit je mond echt een tomaat om zo op te eten .
Bij mij komen er niet zoveel tomaten aan een tros maar ze zijn wel flink van formaat en het is een van de laatste die nog geoogst kan worden.
Voor mij een topper.

Elly

Vandaag 3 van deze tomaten geplukt. 1 hele grote en twee kleinere. Wat een heerlijke tomaten zijn dit, heel sappig, heerlijk zoet. Ik kon er bijna niet vanaf blijven. Zo lekker.

Carine p

Voor het tweede jaar en opnieuw heel lekkere tomaat, prima opbremgst! Groetjes Carine

Jan Bergsma

Wederom, weet je ook van deze de hoogte van de plant?

Pauline Jacobs

Hoi Diana, even jubelen hoor! Vandaag de allereerste Coral Queen gegeten: wat een geweldige tomaat!
Indertijd viste ik voor zaden achter het net bij je maar vorig najaar bood Moestuinhippie ze aan. Gelijk gekocht natuurlijk… en nu staat ze in een pot op het dakterras en gaf ze als 1e vrucht een joekel van 260 gram! En is heerlijk… dus heel blij alsnog jouw tomaat te kunnen telen. Hartelijke groet!

Cilia

Voor het eerst dit jaar gezet. Was echt één van de lekkerste, heerlijk zoet en een volle smaak en ook nog eens heel mooi van kleur. Zeker een blijvertje

Meld je aan voor de nieuwsbrief