Coral Queen

 

iet heel grote vleestomaat, ze verschillen nog wel flink van formaat binnen de tros. De kleur is van buiten zachtoranje en naar onderen verloopt ze naar rozerood. Doorgesneden zie je dezelfde zachtoranje kleur maar met een duidelijke oranjeroze rand en een rozerode adering (en daar heb ik nogal een zwak voor ๐Ÿ™‚ ). Daarnaast vlezig maar ook heel veel sap. De smaak is heerlijk, fruitig, zachtzoet, klein fris zuurtje.

En dan verder; de opbrengst is prima, met gemiddeld zo’n 5 tot 8 tomaten per tros. De planten zijn gezond en groeikrachtig zonder zichzelf te toppen of vreemdsoortige dieven te maken.

En tot slot is ze een middelvroege tomaat, ik kon op 5 juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima geschikt voor onder glas, maar moet ze, mits op tijd gezaaid en in pot op een zonnige plek gehouden, ook een goede kans van slagen in de buitenteelt hebben.

Oftewel, heeft alles, voor mij dan, als ‘de zomer op je bord’. Vandaar dit ‘nieuwe’ ras en een favoriet.

 

 

3 gedachten over “Coral Queen”

  1. Een heerlijke tomaat het sap loopt uit je mond echt een tomaat om zo op te eten .
    Bij mij komen er niet zoveel tomaten aan een tros maar ze zijn wel flink van formaat en het is een van de laatste die nog geoogst kan worden.
    Voor mij een topper.

  2. Vandaag 3 van deze tomaten geplukt. 1 hele grote en twee kleinere. Wat een heerlijke tomaten zijn dit, heel sappig, heerlijk zoet. Ik kon er bijna niet vanaf blijven. Zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.