Garden Pearl

  • Plant: Struiktomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 1,5 tot 3 centimeter
  • Gewicht: 12 tot 38 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit is een klein struikje, maar dan anders dan bijvoorbeeld de Red Robin of Korean. Dat zijn 2 compacte dwergstruikjes, deze Garden Pearl is veel losser, de plant gaat bij het vormen van de tomaatjes hangen. Om die reden is dit tomatenras vooral geschikt voor in een pot of aan de rand van een verhoogde bak zodat de tomaatjes niet na een regenperiode op te natte grond komen te liggen (met schimmel, slakken, etc. als gevolg). In een pot ziet ze er erg vrolijk uit, met tussen het blad, hangend over de rand van de pot, de cherrytomaatjes in een mooie rozerode kleur met een parelmoeren glans (zoals de naam al doet vermoeden).

Het zijn lekkere tomaatjes, goede tomatensmaak, met zoetje en zuurtje en lekker sappig.

De opbrengst is voor zo’n kleine tomatenplant meer dan prima. Ik kon in de kas aan het begin van de 2e week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten, en daarmee is ze een middelvroeg ras. En dat betekent dat ze zeker ook geschikt is voor de buitenteelt maar dat je haar voor een goede oogst in de buitenteelt wel op tijd zult moeten zaaien (begin maart), en de pot uiteraard op een zonnig plekje moet zetten.

Hieronder nog even een foto van een jonge plant, je kunt zien dat ze maar klein blijft en bovenin de plant heel veel bloempjes maakt, de zwaartekracht zorgt er later voor dat de tomaatjes aan de planten gaan hangen. En eronder dan nog een foto van de tomaatjes zoals ze aan de plant hangen (hier had ik de planten in de kas, langs de opstaande rand van het middenpad staan).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra

Is precies, zoals jij omschrijft, een Garden Pearl !
Ga deze tomaat volgend jaar in een pot of aan de rand van de verhoogde bak zetten, want vindt het zonde van de plaats ( en de stok ) die ze nu tussen de stamtomaten inneemt.

Vera

Hoeveel liter pot zou je voor deze garden pearl gebruiken?

Meld je aan voor de nieuwsbrief