Gardener’s Delight

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Cocktailtomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 3 centimeter
  • Gewicht: 14 tot 26 gram
  • Opbrengst: zeer goed, 40 tot 60 tomaten per tros
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Eén van mijn favoriete tomaatjes. Ik heb dit ras al meerdere keren geteeld en ze is altijd en in alle opzichten betrouwbaar! Ze is trouwens een heel oud Engels ras, het wordt al tientallen jaren door vooral hobbytuinders geteeld.

Ze is een vroeg tomaatje, hoort altijd bij de eerste tomaatjes die ik dat jaar kan oogsten, ook dit jaar kon ik in de kas al in de laatste week van juni de eerste tomaatjes oogsten. En daarmee is ze prima geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze ook een prima kans van slagen in de buitenteelt.
Ook elke keer weer dat ik haar teel: een meer dan prima opbrengst; de tomaatjes hangen in trossen die soms wat wijd hangen, soms juist smal en lang, soms kleiner en soms zeer groot.
En ook in het formaat is ze wat onregelmatig; soms meer een cherrytomaat, maar een deel van de tomaatjes zijn ook een maatje groter (meer cocktailformaat). Maar alle tomaatjes zijn hapklare snoepjes; met een lekkere volle  tomatensmaak, compleet met zoetje maar zeker ook een fris zuurtje, en veel sap.

 

 

5 reacties op Gardener’s Delight

Guido Dewijngaert 21 juli 2019 om 11:42

Waar zou ik zaad kunnen vinden van deze soort?

karin 24 februari 2020 om 14:27

ik heb ze vorig jaar geteeld, onder een afdak, misschien een drietal keer water gegeven in de hele zomer, maar toch waren ze bij mij bijna allemaal open gebarsten voor ze rijp waren. Weet jij toevallig waar dit aan zou kunnen liggen? Ik had ook Roma tomaten, Heinz tomaten en yellow zebra staan en nog een gele kerstomaat, maar die hadden het geen van allen…

Ruud & Diana 24 februari 2020 om 21:50

Hallo Karin,
Ja, er barsten hier ook altijd wel wat vruchtjes hoor, maar in verhouding (ze geeft een heel goede opbrengst) zeker niet meer dan bekende rassen als Reinhard’s Goldkirsche, Barry’s Crazy Cherry, Oranje van Goeijenbier, etc.
Ongetwijfeld heeft het te maken met de dunheid van het velletje, en bij cherrytomaten is die (op enkele rassen na) altijd dunner dan bij grotere tomatenrassen. Als je op de foto’s kijkt zie je niet heel veel gebarsten tomaatjes. Dus dan moet het toch iets te maken hebben met omstandigheden als vocht, voeding, etc. Sorry dat ik je niet beter kan helpen!
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!