Grandpa Cocks Plume

  • Plant: Struiktomaat
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur: Roze
  • Grootte: 5 tot 9 centimeter
  • Gewicht: 139 tot 312 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Leuke en lekkere tomaat. Mooie rozerode kleur met een parelmoeren glans. De vorm is heel grappig, soms meer rond of ovaal maar de meeste tomaten hebben echt de soort aardbeienvorm zoals je op de foto ziet.

De smaak is prima, vlezig maar ook voldoende sap (zeker voor een romatomaat), een lekkere volle tomatensmaak en een extra zoetje. En daarmee voor alle bereidingen geschikt, lekker gewoon rauw in plakken, prima in salades, heerlijk voor soepen en sauzen.

De vorm is misschien nog wel het benoemen waard; volgens internet is ze een struiktomaat, maar ik kon haar prima als stamtomaat kweken. Als ze als struiktomaat wordt gekweekt zal ze zeker een grote struik worden want ze groeit niet erg compact. En dus heb ik haar gewoon langs een stok geleid en zo werd ze een stamtomaat tot ze zichzelf op een hoogte van 160 centimeter topte. Ik vond het hoog genoeg zo, maar mocht je haar dus liever als struiktomaat telen, dan kan prima, maar zorg wel voor wat meer ruimte en geef haar voldoende ondersteuning m.b.v. een stok, etc., zodat de planten de vrij grote/zware tomaten kunnen dragen. En anders is er nog een optie: op 2 stammen telen.

De opbrengst is prima, met 7 tot 11 vrij grote tomaten per tros.

Ik kon 72 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaten oogsten, op 15 juli. En daarmee is ze een middelvroeg ras; geschikt voor de teelt in de kas, alleen in een mooie zomer heeft ze ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief