Hardin’s Miniature

  • Plant:
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur:
  • Grootte: 1,5 tot 2 centimeter
  • Gewicht: 8 tot 13 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg
  • Bijzonderheden:

Dit is een heel klein struikje, ze werd hier niet hoger dan zo’n 30 centimeter. En door de zwaarte van de rijpende tomaatjes heeft ze  de neiging om te gaan liggen. Om die reden is het handig om, als je haar in de volle grond plant, wat stro rond de planten te draperen, zodat de tomaatjes niet schimmelen als de grond na regen of water geven wat langer nat blijft (dat geldt trouwens voor alle dwergstruiktomaatjes).

Of teel haar in potten, en dat is eigenlijk wel zo leuk, ze is daar door haar kleine formaat zeer geschikt voor. En ze is vroeg genoeg voor de buitenteelt; ik kon in de kas op 3 juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten. Ik had haar zelf in de kas in een soort verhoogde bak staan, daar hing ze mooi overheen (en handig want zo werden de tomaatjes ook niet te nat).

De tomaatjes zijn ovaal van vorm, als een mini-roma, maar ze bevatten zeker ook genoeg sap om als cherrytomaatje te eten. En de smaak is prima, de tomaatjes hebben een lekkere, frisse tomatensmaak.

De opbrengst is prima voor een klein struikje, de tomaatjes hangen in trosjes van gemiddeld 7 tomaatjes verspreid in de planten. Je kunt voor de teelt in pot 1 plantje in een kleine pot (inhoud minimaal 7 liter) zetten of meerdere planten in een grote pot, de onderlinge afstand zou dan ongeveer 25 centimeter moeten zijn.

 

2 reacties op Hardin’s Miniature

Heike 15 maart 2020 om 09:55

Hallo Diana,
Is de kleur van Hardins miniature nu geel of (zo op de foto te zien) rood?
Gr. Heike

Ruud & Diana 15 maart 2020 om 10:14

Hallo Heike,
Ze is inderdaad rood. Ik heb de zaden door ruil van iemand gekregen en die persoon was/is actief op het grote tomatoville-forum, ik weet het niet maar ik zou kunnen denken dat zij de zaden weer via ruil op dat forum heeft gekregen. Ik heb zelf even gegoogeld en vond hier waar de zaden officieel gekocht kunnen worden: https://www.gardenhoard.com/tomato-hardin-s-miniature-seeds.html. En daar is ze dus inderdaad ook een langwerpig rood roma-/cocktailtomaatje
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!