Honeydrop

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Geel
  • Grootte: 2 centimeter
  • Gewicht: 11 tot 14 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Vroeg

Dit was in het jaar dat ik dit ras teelde de vroegste tomaat. Ik kon op 11 juli het eerste rijpe cherrytomaatje oogsten. Normaal gesproken zou dat bijna laat zijn maar dit jaar, met koele en frisse lente, wateroverlast, mol en woelratten was 11 juli in dat jaar dus ‘vroeg’. De cherrytomaten zijn vrij groot, bijna meer cocktailformaat (ongeveer 2,5 centimeter groot).

Over de opbrengst; je ziet op de foto dat er slechts 6 tomaatjes in een trosje zitten. En dat is niet veel. Maar dit is de onderste tros (ik maakte de foto voor het eerste rijpe tomaatje maar vergat later in het seizoen nog nieuwe foto’s van trosjes te maken). Uiteindelijk groeiden er verder naar boven langs de stam wel 14 tomaatjes in een trosje. En de trosjes groeien heel dicht op elkaar, ik kon uiteindelijk van 11 trosjes langs de stam tomaatjes oogsten. En dat maakt de opbrengst dan toch nog prima. Ik zag trouwens op de website waar ik de originele zaden kocht dat daar wel 2 of 3 stammen langs de stok worden opgebonden waardoor de opbrengst nog veel groter wordt. Leuk, dat ga ik ook eens proberen met een cherrytomaat, het heeft wel wat extra aandacht nodig (goed en vaak opbinden en meer blad verwijderen zodat alle trosjes met tomaten voldoende ruimte en licht/lucht krijgen). Je kunt het hier op de foto zien: Croation Seedstore. Edit: het jaar erop heb ik een aantal tomaten op 2 stammen geteeld, je kunt er hier meer informatie over vinden: op 2 stammen telen

De planten zijn gezond en groeikrachtig, vroeg en sterk.

Dan nog even over de smaak: de grote cherrytomaten zijn extra sappig. Ze was zeker niet de lekkerste tomaat van dat jaar (dat was de Rosella) maar ze heeft een lekkere frisse en bijna wat hartige tomatensmaak. En ze is dus zeker niet alleen geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief