Minusinsk’s Orange Elephant

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 9 tot 13 centimeter
  • Gewicht: 217 tot 466 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Deze tomaat komt zeker in mijn top 25 van favoriete tomatenrassen!! Want wat een heerlijke tomaat. En erg mooi. En een prima opbrengst.

Even wat uitgebreider: elke tros bevat 3 tot 5 tomaten. Dat is goed hoor maar niet perse heel veel. De tomaten zijn echter behoorlijk groot van formaat. En ik teelde haar ook nog op 2 stammen, dat maakte de opbrengst zelfs meer dan prima.

De tomaten hebben een iets onregelmatige maar wel duidelijke hartvorm. Ze zijn warm geel van kleur, bij volledige rijping bijna meer oranje. Naar onderen toe verkleurt ze wat naar rozerood, afhankelijk van hoeveel rozerood ze in zich draagt. Doorgesneden zie je warmgeel vruchtvlees met een een rozerode adering; zie vooral de foto’s want soms is er dus wat minder rozerood en soms wat meer en dat zorgt ook voor meer of minder rozerood van buiten. Juist dat zorgt voor een heel vrolijk en zomer gezicht. En natuurlijk prachtig in plakken. En erg lekker: de tomaten bevatten niet veel gelei maar het vruchtvlees zelf is zeer sappig. De smaak is heerlijk zoet, bijna fruitig te noemen, en met slechts een klein fris zuurtje.

Ik kon aan het einde van de 2e week van juli in de kas de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze een middelvroeg ras en zou ze in een mooie zomer dus ook een kans van slagen in de buitenteelt moeten hebben. Maar ik moet daar wel bij vertellen dat ik de meeste tomaten pas in augustus kon oogsten waardoor de kans op een goede oogst in de kas wel echt flink groter is. Nou, vooruit dan, dat is dan haar enige minpuntje. Maar dan ook maar echt het enige.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief