Mrs. Bot’s Italian Giant

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 8 tot 9 centimeter
  • Gewicht: 192 tot 314 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

Wat een goede tomaat! De tomaten zijn vrij groot, felrood van kleur met mooie ribben. De smaak is prima, niet heel uitgesproken in zoet of zuur maar een lekkere frisse tomatensmaak met veel sap. En daarmee is ze geschikt voor mooie plakken, salades, etc. maar ook voor soepen, stoven, etc.. Minder geschikt om te drogen (omdat ze zoveel sap bevat).

De opbrengst is meer dan prima; de tomaten zijn behoorlijk groot en er hangen 3 tot soms wel 7 grote vleestomaten in een tros. De planten bleven lang gezond en door dragen.

En dan misschien wel het leukste: ze wordt een middelvroeg ras genoemd, maar ik kon in de kas op 29 juni al de eerste rijpe vleestomaat oogsten, en daarmee behoorde ze hier tot één van de vroegste vleestomaten van dat jaar. En zou ze toch ook zeker een goede kans van slagen in de buitenteelt moeten hebben (top de plant dan wel boven de 4e tros zodat alle tomaten genoeg tijd krijgen om te rijpen).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeanette

Hoi Diana, ik heb deze zaden een paar jaar geleden bij jou gekocht. Dit jaar heb ik een kas gekregen en Mrs. Bot heeft daar enorme Italian Giants in geproduceerd. Ik had tomaten van wel 600 tot zelfs 800 gram per stuk, dus veel zwaarder dan gemiddeld. Mss doordat er minder tomaten per tros hingen, veel bloemetjes vielen helaas (onbevrucht) af. Ik heb wel regelmatig ‘getikt’ en er waren veel hommels en andere bestuivers in de kas, maar mss door de hitte van deze extreme zomer?

Meld je aan voor de nieuwsbrief