Nipples

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Cherrytomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 2 tot 2,5 centimeter
  • Gewicht: 7 tot 11 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Het allergrootste voordeel van dit ras is de opbrengst, die is met meer dan 100 cherrytomaatjes per tros zeer goed. Dit soort tomaten worden ook wel multiflora-rassen genoemd; ze maken een lange slanke stam met weinig dieven en vooral zeer grote trossen bloempjes, en later dus ook tomaatjes. Om die reden heeft ze in de breedte iets meer ruimte nodig, zodat die grote trossen niet tegen andere planten aan hangen.

De smaak is prima, de vrolijke felrode tomaatjes met een puntje onderaan hebben een lekkere frisse tomatensmaak, met een zoetje en veel sap.

Ik kon in de kas in de eerste week van juli de eerste rijpe tomaatjes oogsten, en daarmee is ze een vroeg ras, en ze heeft dus ook een goede kans van slagen in de buitenteelt. De planten waren hier gezond en groeikrachtig zonder heel veel bladeren te maken, ik kon er tot in oktober rijpe tomaatjes van oogsten.

Ik ben helaas helemaal vergeten om een overzichtsfoto van dit ras te maken, ik hoop dat de foto met rijpe tomaatjes (in september gemaakt) en de foto’s van de bloemtrossen en onrijpe tomaatjes in ieder geval nog een idee geven van kleur, vorm, groei en opbrengst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rietje Elders

Beste Diana,
Even een vraagje voor wat betreft de tomatenzaden die ik bij je had besteld.
Mijn vraag betreft het ras Nipples. Ik ben op zoek gegaan naar meer informatie met name of ik deze tomaat moet dieven. Ik heb gevonden dat het een stamtomaat is en geen struiktomaat en op de foto’s zie ik dat je ze ook leidt langs een stok.
Ze zouden weinig dieven krijgen maar moet ik de weinige dieven wel weghalen?
Jij bent een grote steun voor me op tuindersgebied. Ik check graag even je website voor ik richting de moestuin ga.
Graag hoor ik van je met hartelijke groet,
Rietje

Meld je aan voor de nieuwsbrief