Orange Icicle

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Romatomaat
  • Kleur: Oranje
  • Grootte: 5 x 3 centimeter
  • Gewicht: 42 tot 88 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Vroeg

De Black Icicle is één van mijn favoriete tomatenrassen. Dat is vast de reden waarom ik deze Orange Icicle ook eens wilde zaaien. En ze is gelijk ook een favoriet :-)!

De smaak is prima: lekker zoet en fruitig maar met ook een fris zuurtje. Ze is een romatomaat en daarmee is de structuur vlezig, maar ze heeft zeker toch ook genoeg sap om ook in bijvoorbeeld salades te kunnen worden gebruikt. Natuurlijk ook heerlijk in soepen of bijvoorbeeld een oranje pastasaus.

Ze is een vroeg tot middelvroeg ras, ik kon in de kas op 16 juli de eerste rijpe tomaat oogsten (in dit jaar waarin alle soorten en rassen later waren dan in andere jaren). Prima voor onder glas maar ze heeft in een mooie zomer zeker ook wel een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Tot slot de opbrengst: die is meer dan prima, met 6 tot wel 11 gemiddeld grote romatomaten per tros.

Ik wil wel nog iets melden: net als vrijwel elke romatomaat is ze iets gevoelig voor neusrot (dat is geen ziekte maar bij extreme droogte haalt de tomatenplant het vocht uit nood uit de tomaten zelf, met als gevolg bruine plekken onderaan de tomaat). Zoals gezegd: elke romatomaat is daar wel gevoelig voor, door de langwerpige vorm. Er is een eenvoudige manier om het voorkomen: geef regelmatig water bij droogte.

Hier was het een tomaat die ik zeker heel veel vaker ga telen: door de mooie kleur, de lekkere smaak en de meer dan goede opbrengst!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rijk

Goedemiddag Diana.
Weet jij of de ‘oranje icicle’ een struik- of stamtomaat is?
Ik moet bijna kiezen hoe ik hem aan ga pakken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief