Persuasion

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte:
  • Gewicht:
  • Opbrengst:
  • Teeltduur:
  • Bijzonderheden:

Prachtige tomaat! De kleur is moeilijk te beschrijven, en is ook nog niet helemaal stabiel, op de foto’s in de galerij kun je zien hoe verschillend 2 tomaten in 1 tros zelfs al kunnen zijn. Maar allemaal mooi, soms meer rozerood met wat vage streepjes, soms voor de helft paarsblauw, of vol met streepjes en vlekjes.

De tomaten zijn van binnen allemaal min of meer rozerood (misschien is een kleur tussen watermeloen en pruim beter omschreven).

Ze is een behoorlijk vroege tomaat, ik kon aan het begin van de eerste week van juli al de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima voor onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt.

De smaak is ook nog eens prima; een lekkere frisse tomatensmaak, een goede zoet-zuurbalans, vlezig maar zeker ook voldoende sappig.

En tot slot heb ik zelfs geen klagen over de opbrengst: met meer dan 10 middelgrote tomaten per tros is die meer dan prima; op de foto’s kun je zien dat de trossen breeduit hangen en er niet alleen veel variatie in kleur is maar ook in vorm en grootte.

Door alle positieve eigenschappen is dit weer een tomaat die in mijn favorietenlijst is toegevoegd.

 

2 reacties op Persuasion

van acker jozef 14 juli 2019 om 15:51

Hoe weet je of die rijp is, ik heb ook persuasion staan. groetjes

Ruud & Diana 14 juli 2019 om 15:56

Hallo Jozef,
Kijk vooral even naar foto 3 op deze pagina, de voorste 2 tomaten zijn rijp, de achterste nog niet. Ik kijk altijd even voorzichtig onder de tomaat, hoe lichter van kleur: dan nog niet rijp. Hoe donkerder van kleur, des te rijper. En dan knijp ik heel voorzichtig met duim en wijsvinger, als de tomaat al iets zacht is, is ze rijp genoeg. Het is ook een kwestie van de eerste tomaatjes een beetje op de gok oogsten en dan weet je daarna wel wanneer je de tomaten kunt oogsten. Maar de kleur van de onderkant van de tomaat is dus het belangrijkst, die moet rozerood gekleurd zijn.
groetjes,
Diana


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!