Red Pearl

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 3 tot 5 centimeter
  • Gewicht: 34 tot 61 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit is een tomaat die bij supermarkt Lidl in de schappen ligt (in ieder geval in 2019 nog wel). Ze is ongetwijfeld een F1-hybride. Ik heb er zelf de zaden uitgehaald en gezaaid. De planten geven lange trossen met meer dan 15 tomaten per tros. Ze zijn wat onregelmatig in grootte en de 2 planten die ik had verschilden iets van elkaar (vooral in tomaatgrootte en in opbrengst), en dat is heel normaal bij nakomelingen van F1-hybride (zie uitleg via link). Maar zeker toch leuk om eens te proberen.

Goede tomatensmaak, klein zuurtje, opvallend stevig vruchtvlees maar ook veel sap.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maria

ik wil graag weten of deze ziektebestendig zijn tegen de aardappelziekte

Geert Ankerman

Ik zou graag willen weten, waar de Red Pearl verkrijgbaar is, want bij Lidl zijn ze niet meer.
Ik begrijp, dat er een tijdelijk probleem was met deze tomaten, maar hoop toch ze weer te kunnen verkrijgen in de buurt van Monster (Westland).

Angelique uit Zuid-Holland

Ik zie dat vanaf 25 januari ’24 ze weer in de schappen van de Lidl liggen. Mocht u dit lezen, dan is dit een nieuwe kans.

Angelique uit Zuid-Holland

Ik ben altijd benieuwd naar de vergelijking (wat betreft smaak) met de Red Pearl tomaat uit de winkel. Dat is waarschijnlijk lastig zeggen, maar misschien staat het nog ergens in de aantekeningen. Alvast bedankt.

Jef

Dag

ik zie wel eens filmpjes over machinale tomatenoogst in Italië. Die tomaten groeien gewoon op de grond en ik zoek eigenlijk naar de soort tomatenplant die zo groeit, om dat zelf eens te proberen.
Als ik zoek bij struiktomaten vind ik niet echt wat ik zoek.
Graag een tip

Groetjes

Meld je aan voor de nieuwsbrief