Striped Stuffer

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 4 tot 5 centimeter
  • Gewicht: 43 tot 87 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Altijd leuk!! Elk jaar kies ik één semi-holle tomaat, ze zijn er in geel, groen, oranje, rood en paarsbruin, al dan niet met streepjes. Ik vind ze gewoon grappig, zeker als ze ook nog van die mooie streepjes hebben. Dit soort tomaten worden ook wel paprikatomaten genoemd (maar het is geen tussenvorm hoor, het is een echte tomaat).

Zoals je op de foto´s kunt zien zijn de tomaten van binnen bijna hol, het tussenschot en de weinige zaden met gel kun je gemakkelijk met een lepeltje/mesje verwijderen en dan houd je dus een tomaat over die je heel leuk kunt vullen (koud of warm).

Ik kon op 16 juli de eerste rijpe tomaat oogsten, daarmee is ze een middelvroeg ras, zelf denk ik dat de planten wel echt vooral geschikt zijn voor de kasteelt, en alleen in een uitzonderlijk mooie zomer ook een kans van slagen heeft in de buitenteelt.

De opbrengst is prima, met 5 tot 9 tomaten per tros. De smaak is in dit geval wat minder belangrijk, omdat ze echt bedoeld is om te vullen en de smaak van de vulling dan natuurlijk zwaar meetelt. Als eettomaat is ze wat minder geschikt, omdat de vruchtwand heel stevig is (handig want ze kan dus moeiteloos een tijdje in de oven zonder in te zakken), en ze nog minder sappig is dan een droge romatomaat. De smaak is wel degelijk een echte tomatensmaak, niet heel vol maar wel heel duidelijk, en er is zelfs ook nog een zuurtje en zoetje aanwezig.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Brown

hoe hoog wordt deze tomaten ???
gr Rob

Meld je aan voor de nieuwsbrief