Taiga

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 8 tot 11 centimeter
  • Gewicht: 141 tot 287 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Laat

Wat een bijzondere kleur! Vind ik het mooi? Nee, eigenlijk niet, ik houd van bicolor tomaten omdat ze zo fel of gevarieerd in hun kleuren zijn maar in dit geval is het eigenlijk juist een beetje van alles ‘net niet’; net niet groen, net niet geel en net niet rood, net niet bruin. Zie de foto’s. Het zorgt er ook voor dat het een beetje lastig in te schatten is wanneer de tomaat rijp is om te plukken, je kunt het bijna beter voelen dan zien :-).

Zo ‘net niet’ als ze er van buiten uitziet, zo prachtig is ze van binnen, in plakken. Zie de onderste foto, de kleuren worden dan ineens lichter (groener), helder en door de glans van het sap fleurt de kleur op.

De smaak is heerlijk: een volle tomatensmaak met wat fruitigs en kruidigs, met een zoetje en een zuurtje, en vlezig maar zeker ook sappig.

De tomaten zijn groot, ze zijn bijna allemaal minimaal 200 gram zwaar. Toch is de opbrengst helaas niet zo groot: met slechts 1 tot 3 tomaten per tros. Ik teelde 1 van de 2 planten die ik van dit ras had staan op 2 stammen en dat verhoogde de opbrengst zeker maar dan ook nog niet tot geweldig.

Oftewel: wat mij betreft een tomaat met plussen en minnen. Ik kon in de kas op 13 juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze officieel nog net een middelvroeg ras. Maar omdat ik na de oogst van de eerste tomaten behoorlijk lang moest wachten op de eerste rijpe tomaten van de volgende tros denk ik dat ze toch vooral geschikt is voor de teelt onder glas en dat de kans op een goede oogst in de buitenteelt vrij klein is.

Op deze oogstfoto zie je links in het midden Taiga (rechts Coeur de Zèbre Apricot)
Van binnen wel mooi!!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief