Tarasenko Hybrid #2

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte:
  • Gewicht:
  • Opbrengst:
  • Teeltduur:
  • Bijzonderheden:

Een tomaat met een zeer goede opbrengst; ik kon van 3 planten letterlijk meer dan 200 tomaten oogsten! De tomaten hebben het formaat van een gewone rode tomaat uit de winkel, maar dan met een vrolijk puntje onderaan.

Qua smaak moet ik eerlijk zijn; ze is niet de lekkerste tomaat van dit jaar; ze heeft een zachte frisse tomatensmaak maar ze mist wellicht het extra zoetje dat rassen als Rebel Yell, Cherokee Chocolate, en de cherry’s van dit jaar hadden. Ruud omschreef het als; “gewoon, een lekker fris tomaatje”. Dus niks mis mee, maar geen halleluja. Maar het vlezige en sappige van de tomaten, de lang aanhoudende oogst, de gezonde planten, en de zeer grote opbrengst (van meer dan 30 tomaten per tros, zie de foto’s) maakt alles goed. Want ze maakt een meer dan prima soep of saus. En omdat de tomaten zo stevig zijn is ze één van de beste tomaten van dit jaar om te ontvellen. Ik heb er naast soep en saus bijvoorbeeld ook Tamatar Kasaundi van gemaakt, een chutney met knoflook, djinten, gember, mosterd, chilipeper, etc. en daarin is ze heerlijk (zie recept op de pagina met inmaakrecepten).

De tomaten zijn diep rood (en dat is dan iets donkerder en intenser van kleur dan fel rood). Ze is een laat ras, ik kon halverwege de tweede week van juli de eerste rijpe tomaat oogsten. En daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas.

p.s.: waar de naam Tarasenko vandaan komt lijkt me duidelijk, dat is de kweker (zie ook de Yubilenyi Tarasenko in deze zadenlijst). Waar het Hybrid #2 in de naam vandaan komt is mij niet duidelijk, maar ik vond hier een goede uitleg. Ze is in ieder geen hybride maar een zaadvast ras (waar je dus ook zonder probleem zelf zaden van kunt oogsten).

 

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!