Tasty Tom

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 3 tot 4 centimeter
  • Gewicht: 28 tot 41 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Dit tomaatje was jarenlang als consumptietomaatje te koop bij Albert Heijn. Ook na 3 generaties zelf vermeerderen vanuit zaden geeft deze F1-hybride (zegt men?) nog steeds dezelfde lekkere, sappige tomaatjes met volle smaak en een prima opbrengst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bob Ris

Beste Diana,

Ik zou graag zelf Tasty Tom willen telen, weet u hoe ik aan zaad kan komen?

Vriendelijke groeten,

Bob

Jacqueline

Hoi Diana,
Ik heb 2 soorten op de vensterbank staan gekocht bij de Albert Hein. De ene heet Juanitia en tasty Tom. Buiten heb ik 1 bak eentje voor planten voor 180 cm en eentje voor 150 cm. Die Juanitia zijn kleine tomaatjes maar het lijkt of deze tomaten sneller groeien als de tasty Tom. Weet jij misschien hoe groot die tomatenplanten worden? Zodat ik weet welke plant ik waar moet planten in de moestuin?
Ik hoor het graag.
Groet, Jacqueline

Carine p

Dag Jacqueline,
Sta mij toe even te antwoorden voor Diana die vele onnodige vragen dient te antwoorden. Ivm met de hoogte van jouw tomatenvariëteit Juanitia, kan je gewoon even googelen op deze soort en dan zie je dat het een variëteit is die 200cm hoog kan worden. Het is zo spijtig dat zoveel mensen onnodige vragen stellen, er is zoveel informatie te vinden op internet. Diana is er niet alleen om vraag en antwoord te spelen, dus aan iedereen hou daar een beetje rekening mee. Sorry van mijn direct antwoord. Groetjes carine

Cilia

Juanita ga ik volgend jaar eens uitproberen. Bedankt voor de link Diana.

Cor Bouman

Hallo Diana, Ik verwonder mij over het soortgetrouw terugkomen van Tasty! Aangezien het met zekerheid een F1 moet zijn! Anders mag je er geen geregistreerde naam aan geven.
Dat het steeds ‘dezelfde’ resultaten geeft…heb je nog steeds hetzelfde zaad gebruikt van 3 j geleden, of elke keer een bakje bij AH gehaald? En dat als zaad genomen?
In het eerste geval is het logisch, dat het eender is. En heb je één van de ouders gekregen.
Deze ouders hoeven qua uiterlijk niet of niet-veel te verschillen van elkaar. De gewenste combinatie van eigenschappen liggen soms op een geheel ander, soms niet zichtbaar, vlak.
In het tweede geval heb je nog steeds één van de ouders gekregen, maar misschien de ander, met een moeilijk te determineren uiterlijk verschil.
Er zijn voor de zaadkwekers veel gewenste eigenschappen, die voor ons hobbyisten niet belangrijk zijn en voor de produktie wél.

hartelijke groet, ik ga deze Tasty vergelijken met o.a. stekken van F1 mini Roma en mijn eigen (stabiele) selectie’s.
Volgend jaar selecteren met gebruik van anti-insect zakjes ;-), dan 100% stabiel!

Cor

Nog ff, je schrijft “tomaatje”, dacht dus aan kerstomaatje..
Maar 13 cm is geen kerstomaatje! Dus mijn vraag ken jij een ander bijzonder lekker cherrytomaatje?

Meld je aan voor de nieuwsbrief