Turks Muts

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Vleestomaat
  • Kleur: Paarsbruin
  • Grootte: 7 tot 9 centimeter
  • Gewicht: 67 tot 221 gram
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Teeltduur: Vroeg

Dit is een prima vleestomaat; het formaat is niet heel groot maar de opbrengst is zeer goed, met 12 tot 23 vleestomaten per tros.

Ze heet echt Turks Muts en niet Turkse Muts, geen idee wie die naam heeft verzonnen. Ik begrijp wel waar het idee van de naam vandaan komt: elke vleestomaat heeft aan de onderkant één of meer breuklijnen, ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen, de foto hieronder maakt het duidelijk:

Als de onderkant van de bekende Turkse mutsen (pompoenen).

De smaak is prima: lekkere volle tomatensmaak met extra zoetje en ruim voldoende sap. Het enige nadeel (en dat is mijn persoonlijke mening) is dat de breuklijnen (de bruine verdroogde lijnen op de tomaat) natuurlijk niet lekker zijn. Dat is natuurlijk niet erg als je het wegsnijdt, en voor soepen en sauzen geeft dat ook niet, maar als wij de tomaten bij de boterham of in een salade wilden eten sneden we die randjes wel weg.

Ik kon in de kas op 27 juni al de eerste rijpe tomaat oogsten en daarmee geeft ze niet alleen een zeer goede opbrengst maar is ze ook nog eens een vroeg ras, en heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bep Been

wij hebben ze buiten . Groeiden een meter hoog. Pas na maand een tomaat. Nu weel veel . Maar ze willen niet echt kleuren. Als ze oranje worden is de schil heel dun en rot op kleine plekken. Wij vinden ze dus niet vroeg. Hen een paar er groen afgehaald om te rijpen maar dat is ook geen succes. Enig idee hoe lang het nog kan duren voordat ik pasta saus kan maken?

Anoniem

Bedankt. Het ziet er naar uit dat de eerste aan de onderkant kleurt. We laten het nog horen. Groetjes Bep

Meld je aan voor de nieuwsbrief