Vernissage Black

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Ronde tomaat
  • Kleur: Bicolor
  • Grootte: 3,5 tot 4 centimeter
  • Gewicht: 19 tot 33 gram
  • Opbrengst: Goed
  • Teeltduur: Vroeg

Leuke tomaat! Niet schrikken van de onderste tros, hier zaten slechts 3 tomaatjes in de onderste tros (foto boven), en dat was hier wel een tegenvaller. Maar gelukkig was dat alleen bij de onderste tros (je ziet wel vaker dat een onderste tros een afwijkend aantal tomaten heeft, en dan vooral minder tomaten in de tros). Vanaf de tweede tros kon ik 11 tot 13 tomaatjes per tros oogsten (zoals op de foto hieronder). En dat is gewoon een goede opbrengst, niks mis mee. En er is nog iets: je kunt haar ook op 2 stammen telen, dat verhoogt de opbrengst aanzienlijk (via de link lees je het blog met uitleg daarover).

Met de rest is ook niks mis; het formaat is iets groter dan een cocktailtomaat en iets kleiner dan een gewone ronde tomaat, er precies tussenin.

Ze heeft een lekkere tomatensmaak, met een goede balans in zoet en zuur, extra sappig.

Op de website van Tatiana staat ze onder de naam Vernisazh Chernyi, blijkbaar is ze van Russische komaf. Ik heb haar gekregen onder de naam Vernissage Black en zo noem ik haar dan ook maar, maar ze is duidelijk dezelfde tomaat.

Op de website van Tatiana wordt ze middelvroeg genoemd, hier kon ik op 11 juli de eerste rijpe tomaten oogsten, en daarmee is ze hier toch nog net vroeg te noemen. Uiteraard altijd geschikt voor onder glas, maar ik denk in een mooie zomer toch ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Tot slot nog even; opvallend nette planten, makkelijk te dieven en op te binden, bleven slank en lang en de trossen dichtbij de stam, neemt niet veel ruimte in beslag.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief