Salvia coccinea

Het geslacht Salvia bevat een zeer grote hoeveelheid planten, slechts een klein deel daarvan is eenjarig (of als eenjarige te telen), en dat is dan nog steeds toch best nog aardig wat.

Salvia coccinea is een favoriet, omdat ze zo lang en rijk bloeit, en elke plek in de tuin, in pot of bak opfleurt (mits je rekening houdt met haar wensen voor een zonnige plek in niet te natte grond).

Zaai Salvia coccinea in maart of april voor (maar mei kan ook nog hoor, dan bloeit ze alleen wel wat later). Gebruik potgrond die je met 1/4e tot 1/5e deel brekerzand en/of wat perliet of vermiculiet luchtiger maakt. Zaai niet te nat en zaai zeker niet te diep (dek de zaden af met slechts een dun laagje zand of vermiculiet, liever niet met grond, want grond is te donker, ademt niet en blijft lang nat). Bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen 1 tot 2 weken.

Plant de zaailingen uit vanaf half mei, ze kan geen vorst verdragen. En geef ze dus een zonnig en beschut plekje in niet te natte en rijke grond. Om die reden ook zeer geschikt voor in pot of een verhoogde bak. Dan bloeien de planten vaak vanaf half juli tot de eerste nachtvorst in de herfst. Verwijder wel regelmatig de uitgebloeide bloeiaren, om de plant netjes te houden en de bloei te verlengen. De bloemen lokken veel bestuivers. De planten worden in bloei ongeveer 45 tot 50 centimeter hoog.

Ik ken de rassen Snownymph (wit), Coral Nymph (zalmroze), Brenthurst (zalmoranje), Lady in Red (helderrood, de rijkst bloeiende van het rijtje) en Forest Fire (helderrood maar dan met donkere stengels (de mooiste, naar mijn mening). Waardevolle en makkelijk te telen planten, zie foto’s hieronder.

Salvia coccinea Forest Fire
Salvia coccinea Lady in Red (met snijbiet Lucullus)
Salvia coccinea Coral Nymph
Salvia coccinea Coral Nymph
Salvia coccinea Brenthurst
Salvia coccinea Brenthurst

 

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!