Relish – Hotdog

voor 4 potten van 300 gram

Ingrediënten:

  • 250 gram uien, gepeld en in ringen
  • 250 gram witte kool of spitskool, grof gesneden
  • 1 komkommer, ongeschild maar wel zaden eruit, in blokjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 Spaanse peper in ringetjes
  • 250 gram groene onrijpe tomaten, ontveld, in blokjes (zonder zaad)
  • 35 gram zeezout
  • 450 cc azijn
  • 1 deciliter water
  • 350 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koenjit

Recept:

Meng alle schoongemaakte en gesneden groenten en meng het met het zeezout. Zet de kom met groenten-zout 24 uur zodat het vocht uit de groenten kan trekken, dit komt de smaak van de relish zeer ten goede. Doe de dag daarop de groenten in een vergiet en spoel ze goed af om al het zout te verwijderen. Laat de groenten goed uitlekken (slinger ze bijvoorbeeld even door de slacentrifuge). Breng in een grote pan het azijn aan de kook met het water, de suiker, zout, mosterdpoeder, gember en koenjit. Laat het mengsel even flink doorkoken. Voeg dan de uitgelekte en iets gedroogde groenten toe en breng dit weer aan de kook. Laat 10 minuten, zonder deksel, goed doorkoken.

Schep de relish in met soda en kokend water gesteriliseerde potten, sluit ze goed af en laat ze ondersteboven afkoelen. 12 maanden houdbaar.

Lekker bij hot-dogs maar ook bij hamburgers, barbecue, grillgerechten.