Sambal gember

voor 3 potjes van 150 gram

Ingrediënten:

  • 7 grote pepers (naar smaak hete of minder hete soorten, officieel Spaanse pepers)
  • 5 sjalotten
  • 50 gram verse gemberwortel)
  • 5 eetlepels olie
  • 1 x 1 centimeter trassi
  •  schijf Goela Djawa (Javaanse suiker)
  • 5 flinke tenen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • sap van 1 limoen

Recept:

Pel sjalotten en knoflook en hak ze samen met de djahe en de pepers fijn in een keukenmachine. Verhit de olie in een pan en doe daar de verbrokkelde trassi en het sjalottenmengsel bij. Schep alles goed om en laat het zachtjes garen op laag vuur. Voeg tenslotte de verkruimelde Goela Djawa en het limoensap en zout toe.

Na 2 minuten de sambal in met kokend water en soda schoongemaakte potten scheppen, sluit ze af en laat ze ondersteboven afkoelen. 12 tot 15 maanden houdbaar.