Zoetzuur van paprika (2)

Details

(27 beoordelingen)

2 recepten:

voor 2 potjes van 0,3 liter

Ingrediënten:

  • 500 gram paprika
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 0,75 liter azijn
  • 0,75 liter water

Recept:

Snijd de paprika in repen. Pel de ui en snijd die in ringen. Breng de azijn met het water in een pan aan de kook en voeg zout en suiker toe. Kook dit tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg dan de paprika en ui toe en kook heel even door (hoe langer je het kookt, des te zachter, hoe korter je kookt, des te knapperiger). Vul met soda en kokend water schoongemaakte potten met allebei een blaadje laurier. Doe er het hete paprika-uimengsel en de azijn bij. Zorg dat de paprika en ui “onder het vocht staan”.

_____________________________________________________________________

Recept 2 

voor 5 potten van 0,3 liter

Ingrediënten:

  • 1,5 kilogram paprika’s in rood, geel en oranje
  • 5 eetlepels zout
  • 8 deciliter goede kwaliteit azijn
  • 200 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • ½ eetlepel zwarte peperkorrels

Recept:

Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd de kwarten dan in brede repen. Leg de repen paprika’s met de velkant naar beneden in een kom en strooi tussen elke laag paprikarepen zout, eindigend met een laag paprikarepen met zout bestrooid. Zet dit 1 nacht in de koelkast. Doe de andere morgen de paprika’s in een vergiet en spoel al het zout eraf met koud water. Laat de paprikarepen goed uitlekken en dep ze daarna goed droog. Schenk de azijn in een pan en voeg suiker, tijm, peperkorrels en laurier toe. Breng aan de kook en kook tot alle suiker is opgelost.

Maak de potten schoon met kokend water en eventueel soda, naspoelen met kokend water. Doe de droge paprikarepen in de lengte in de schone potten. Haal de kruiden uit het kokende azijnmengsel en verdeel ze over de potten met paprikarepen. Laat azijnmengsel iets afkoelen en schenk het vervolgens over de paprikarepen in de potten (tot alles goed onder het vocht staat). Sluit ze af en laat ondersteboven afkoelen. 12 maanden houdbaar.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief