Aardappelschotel met spitskool (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten: 

  • 1 kilogram aardappelen, geschild en gewassen
  • zout, peper
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gewassen en in reepjes gesneden spitskool
  • 200 gram chorizo
  • 6 kleine tomaten, in plakjes gesneden
  • 4 eieren
  • 100 cc melk
  • ½ theelepel verse fijngesneden tijm
  • ½ eetlepel verse fijngesneden peterselie

Recept:

Kook de aardappelen in water met wat zout in 10 minuten halfgaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in plakjes. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de spitskool in een pan in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 4 minuten. Bedek een ovenschaal met 1/3e van de aardappelplakjes. Verdeel daarover 1/3e deel van de chorizo, 1/3e deel van de spitskool, daarop 2 tomaten in plakjes. Herhaal dit rijtje nog 2 keer (je krijgt dus 3 x de laagjes met alle ingrediënten. Zorg ervoor dat de bovenlaag aardappelplakjes zijn. Klop in een kom de eieren los met melk, zout, peper, tijm en peterselie. Schenk dit eiermengsel in de ovenschaal over de aardappelplakjes. Sprenkel er vervolgens 2 eetlepels olie over en bak vervolgens de aardappelschotel in 40-45 minuten goudbruin en gaar.