Aubergineschijven met tomaat en kaas (bij)

bijgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • zout / peper
  • 2 tomaten
  • 1 mozzarellakaasje (100 tot 125 gram)
  • 1 eetlepel vers gesneden basilicum

Recept:

Pers het teentje knoflook uit in de olie en laat even staan. Oven voorverwarmen op 190 graden. Bestrijk de bakplaat met wat knoflook-olijfolie. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 centimeter dik. Leg de plakken op de ingevette bakplaat en bestrijk de plakken royaal met de olie. Strooi er zout en peper over en leg op elke aubergineplak om en om en dakpansgewijs 3 plakjes tomaat en 2 plakjes mozzarella. Strooi de helft van de basilicumsnippers erover en bestrijk ook weer met de knoflook-olijfolie. Bak de plakken 15 minuten in de oven tot de aubergine gaar is en de kaas gesmolten is. Strooi er nog wat basilicum over.