Courgettesouffle (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 à 3 courgettes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • zout en peper

Recept:

Rasp de courgettes in grove reepjes. Bak de ui en knoflook in 5 minuten glazig in de olijfolie. Voeg de courgettes toe en bak dit op middelmatig vuur mee (vocht inkoken). Laat dit courgettemengsel afkoelen. Klop de eieren en meng er de bloem, kaas, crème fraîche, zout, peper en basilicum door. Meng er het courgettemengsel door en verdeel de massa over 4 ingevette vuurvaste potjes. Zet deze in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin. Serveren met warm stokbrood en een verse salade.