Salade met kapucijners en kip (hoofd)

voor 4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 500 gram gedopte verse kapucijners
  • 2 eetlepels azijn
  • zout en peper
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gerookte kipfilet
  • 200 gram appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 lenteuitjes in ringetjes
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 klein kropje sla

Recept:

De kapucijners in 10 minuten in water gaar koken, met koud water naspoelen en laten uitlekken in een vergiet. Dressing kloppen van azijn, zout, peper, honing, mosterd, olie. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de afgekoelde kapucijners met de kipfilet, lenteui, appel en dressing. Verdeel spinazie en slablaadjes over 4 borden en schep de salade erop. Serveer er lekker warm brood bij met kruidenboter.