Salsa van mais en tomatillo (bij)

4 personen

herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 4 verse maïskolven
  • 2 Jalapenopepers (of vergelijkbaar)
  • 300 gram tomatillo’s (of eventueel stevige tomaten)
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rode paprika
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • zout
  • tortillachips

Recept:

Zet de maïskolven rechtop in een bak of kom en snijd met een klein mesje van boven schuin naar beneden de maïskorrels van de kolf (ze vallen in de kom). Vang op die manier alle korrels van de kolven op. Snijd de pepers doormidden en verwijder zaden en zaadlijsten, hak ze fijn en doe bij de maïskorrels.

Snij de tomatillo’s in heel kleine blokjes, verwijder daarbij zoveel mogelijk velletjes en zaden. Als je tomaten gebruikt deze eerst ontvellen door ze in te kruisen en 20 seconden in kokend water te leggen. Verwijder bij het gebruik van tomaten ook de zaden. Voeg ook dit bij de maïs. Snij de paprika in heel kleine blokjes en voeg bij de mais. Doe het groentemengsel nu in een pan, voeg water, citroensap, geperste knoflook en ringetjes lente-uitjes toe en breng aan de kook. Sudder 5 minuten, regelmatig roeren. Laat dit volledig afkoelen, maak op smaak met zout, roer er de fijngesneden koriander door en serveer met tortillachips.