Salsa van paprika en tomaat (bij)

herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s
  • 6 grote romatomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een halve chilipeper
  • sap van 1 citroen
  • een flinke hand peterselie, fijn gehakt

Recept:

Grill de paprika’s; druppel er een eetlepel olijfolie over en laat ze in een oven op 225 graden in ongeveer 25 minuten van buiten gedeeltelijk zwart worden. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze een kwartiertje in een plastic zak. Na een kwartiertje kun je het velletje er heel gemakkelijk afhalen. Vang het sap op, snijd het vruchtvlees in stukjes en verwijder daarbij de zaden en zaadlijsten.

Ontvel en halveer de tomaten. Zet de oven nu op 200 graden. Doe in de ovenschaal waar de paprika’s in lagen nu de tomaten, leg ze met het snijvlak naar boven. Pers de teen knoflook er boven uit. Snijd de chilipeper ragfijn (verwijder zaden en zaadlijsten) en strooi dat over de tomaten. Snijd de rode ui in stukjes en leg die tussen de tomaten. Druppel er nog 1 tot 2 eetlepels olijfolie over en bak de tomaten met ui in de oven 15 minuten. Laat alles vervolgens afkoelen. En hak de tomaten met ui en paprika dan grof, voeg het opgevangen sap/olijfolie (van zowel paprika als tomaat-ui) toe en roer goed door. Voeg de fijngehakte peterselie toen en het sap van een citroen. Proef en maak op smaak met zout en eventueel nog wat peper.