Stamppot boerenkool anders 2 (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram boerenkool
  • zout, peper
  • 2-3 deciliter hete melk
  • 200 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tot 6 gedroogde tomaten op olie, in lucifer-dunne reepjes gesneden

Recept:

Schil en was de aardappelen en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar. Snijd de boerenkool in dunne reepjes en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar. Maak een stamppot van de gekookte aardappelen met melk en gekookte en uitgelekte boerenkool (gebruik matig zout en peper, want de chorizo is ook zout). Bak in een droge koekenpan de kleine blokjes chorizo tot ze het vet hebben losgelaten en knapperig zijn. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Bewaar 2 eetlepels van de olie die is vrij gekomen bij het bakken van de chorizo en bak daarin de gesnipperde ui, op laag vuur, ongeveer 6 tot 8 minuten, tot ze glazig is. Voeg aan de hete stamppot de gebakken ui, uitgebakken blokje chorizo en in reepjes gesneden gedroogde tomaten toe en warm nog even door. Maak eventueel nog op smaak met zout en peper.